Luchthaven Bali voor tweede dag op rij gesloten

Luchthaven Bali voor tweede dag op rij gesloten

Foto: AFP

Indonesië heeft dinsdag beslist om de internationale luchthaven van het toeristische eiland Bali gesloten te houden, voor de tweede dag op rij. Er wordt gevreesd voor een uitbarsting van de vulkaan Agung.

De luchthaven Ngurah Rai in Denpasar blijft nog zeker tot woensdagochtend gesloten. De Indonesische luchtverkeersleiding zegt dat er zich “assen bevinden op de vliegroutes” en dat dat “gevaarlijk is voor de vluchten”.

Touroperatoren Thomas Cook en TUI hebben momenteel samen een veertigtal Belgische klanten op Bali. Die ondervinden ondanks de waarschuwingsfase voor vulkaan Agung “geen impact op de vakantiebeleving”, zo lieten de woordvoerders van beide reisorganisaties maandagmiddag weten.

Luchthaven Bali voor tweede dag op rij gesloten
De luchthaven Ngurah Rai in Denpasar blijft nog zeker tot woensdagochtend gesloten. Foto: AFP

“Mensen gaan er vooral naartoe voor de paradijselijke stranden. Die liggen in het zuiden, waar er geen hinder is door de vulkaan”, zegt TUI-woordvoerder Piet Demeyere.

Verschillende Vlamingen laten ons weten dat zij of hun familie vastzitten op Bali, en niet iedereen is er gerust op. “Ik voel me hier niet meer veilig”, zegt Guy Clerinx. Ouders zeggen ongerust te zijn over hun kinderen op het eiland.

Evacuatie

De overheid roept de mensen die in een straal van 7,5 kilometer rond de vulkaan wonen, op om te vertrekken.

De jongste uitbarsting van de 3.031 meter hoge vulkaan, in 1963 en 1964, hield de Balinese bevolking bijna een jaar lang in zijn greep en kostte aan 1.200 mensen het leven.

Indonesië telt meer dan 120 actieve vulkanen.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees