Astrid Coppens lokt amper volk naar cinema met eerste filmrol in ‘Verborgen Verlangen’

Astrid Coppens lokt amper volk naar cinema met eerste filmrol in ‘Verborgen Verlangen’

Foto: DBA

Verborgen Verlangen, de eerste Vlaamse langspeelfilm waarin Astrid Coppens een hoofdrol speelt, heeft volgens de officiële cijfers de afgelopen dagen een kleine 12.500 mensen naar de ­bioscoop gelokt. Bij Kinepolis Film Distribution (KFD) geven ze toe dat ze beter hadden verwacht. “In die 12.500 zitten ook de speciale ladies nights, wat betekent dat we met de opkomst in de normale bioscooproulatie niet blij kunnen zijn”, aldus Isabelle Couvreur van KFD.

LEES OOK -RECENSIE. Valt Astrid Coppens door de mand voor haar eerste acteerprestatie? Onze man keek naar de film en velt een oordeel

Als je van die 12.500 de avant-premières én de 2.400 genodigden op de première aftrekt, dan ligt het aantal mensen dat in de cinema’s een ticket kocht voor Verborgen Verlangen allicht zo’n drie keer lager dan het officiële totaalcijfer. De Vlaming zit dus niet te wachten op een film met Astrid Coppens.

Waarom? Ook Isabelle Couvreur heeft er het raden naar. “De bioscoopmarkt was de afgelopen dagen bijzonder kalm, maar achter dat excuus willen we ons niet verstoppen. Het ziet ernaar uit dat we met Verborgen Verlangen gegokt en verloren hebben. We gingen ervan uit dat een film met een celebrity zoals Astrid garant zou staan voor een grote opkomst, maar dat blijkt dus niet zo.”

Het cijfer van regisseur Maarten Moerkerkes Verborgen Verlangen zal de komende dagen allicht nog een beetje aandikken, maar een zwak eerste weekend is doorgaans de voorbode van een slecht eindresultaat.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees