Koningin Astridlaan voor onbepaalde tijd afgesloten na wegverzakking

Koningin Astridlaan voor onbepaalde tijd afgesloten na wegverzakking

Foto: svds

Mechelen -

Op de ventweg van de Koninging Astridlaan, vlakbij de Brusselpoort in Mechelen, heeft zich dinsdagmorgen een verzakking voorgedaan. De weg is er voor onbepaalde tijd afgesloten.

Koningin Astridlaan voor onbepaalde tijd afgesloten na wegverzakking
Foto: svds

Het is niet de eerste keer dat er wegverzakkingen plaatsvinden op de ventweg van de Koningin Astridlaan. “De vorige keer was vlak voor de zomer”, zegt Andy Frans van de dienst Openbare Werken van de stad Mechelen. “Dit keer deed de verzakking zich enkele meters verderop voor, aan huisnummer 161.”

“De politie kreeg dinsdagmorgen melding van de wegverzakking”, aldus Frans. “De ventweg werd meteen afgesloten voor het verkeer. Niet alleen is het gat dat geslagen is vrij groot, het zou ook niet veilig zijn om de wagens vlak naast de verzakking te laten rijden, omdat we niet weten hoe de situatie ondergronds is. Het busverkeer volgt vanaf nu gewoon de hoofdbaan van de Koningin Astridlaan. Ander verkeer wordt plaatselijk omgeleid en de ventweg wordt tijdelijk dubbelrichting. Wie niet verder dan de werken hoeft te zijn, kan de ventweg wel gewoon inrijden.”

Koningin Astridlaan voor onbepaalde tijd afgesloten na wegverzakking
Foto: svds

Wat de oorzaak van de wegverzakking is, is voorlopig nog niet duidelijk. “Maar hoogstwaarschijnlijk zal het, net als de vorige keren, met de riolering te maken hebben”, zegt Andy Frans. “We gaan nu bekijken wat er precies aan de hand is en of het om een probleem aan de hoofdriool, of aan een huisaansluiting gaat.”

Net omdat het niet de eerste keer is dat er zich zulke wegverzakkingen voordoen op de Koningin Astridlaan, plande de stad werkzaamheden aan de riolering. “Na de vorige verzakking hebben we besloten de riolering te verstevigen”, klinkt het. “Die werken stonden gepland voor januari volgend jaar. Daar was al een aannemer voor aangesteld. We gaan dan ook samen met hem bekijken hoe we deze wegverzakking zullen aanpakken. Wanneer de weg hersteld is en de verkeerssituatie zich weer kan normaliseren, kan op dit moment niet gezegd worden.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio