VIDEO. De douanehond bleef maar blaffen bij een lading verf, maar in de potten zat meer dan verf alleen

Rekkem / Menen -

Franse douaniers zijn aan de grensovergang met het West-Vlaamse Rekkem bij Menen op een wel erg letterlijk geval gestoten van geld witwassen. In twee verfpotten troffen ze in totaal een bedrag van 109.920 euro aan in kleine bankbiljetten. Drugsgeld, zo bleek uit nader onderzoek.

De vondst werd vorige week al gedaan, maar werd dinsdag pas bekendgemaakt via het YouTube-kanaal van de Franse douane. De douaniers hielden toen bij een routinecontrole een Spaanse vrachtwagen tegen met bestemming Nederland.

De hond van de douaniers vertoonde een bijzondere interesse in enkele kartonnen dozen die in de oplegger van de truck zaten. In die dozen zaten verschillende hermetisch gesloten potten witte verf. Omdat de truckchauffeur steeds nerveuzer werd, besloten de douaniers de potten nader te onderzoeken. Uiteindelijk bleek in twee potten verf liefst 109.920 euro verstopt in plastieken zakjes, veelal briefjes van 20 euro. Verdere testen op de bankbiljetten zelf gaven aan dat er sporen van verdovende middelen op zaten.

Het parket van Rijsel onderzoekt de zaak verder.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees