Voetbal2de provinciale - André DekeyserKFC Moerbeke

“De druk van de ouders en de spelers werd gewoon te groot”

Moerbeke-Waas -

Zoals vorige week enigszins in de lucht hing, heeft Kurt Dierick, zondagavond ontslag genomen als hoofdtrainer bij KFC Moerbeke.

“Onze trainer voelde de oppositie tegenover hem steeds toenemen. Er was veel druk van ouders en zelfs van sommige spelers”, zegt voorzitter André Dekeyser. “De voorbije vier weken voelde ik die toenemen. Ik heb Dierick steeds de hand boven het hoofd gehouden. Maar aangezien ook de resultaten achterwege bleven, werd de druk steeds groter. Nadat we ons in Zaffelare verbrandden aan de rode lantaarn, heeft Kurt Dierick de eer aan zichzelf gehouden.”

“Wat er nu gaat gebeuren? We gaan gesprekken voeren met kandidaten. Er zijn al enkele kandidaturen binnen ,maar we gaan niet over één nacht ijs. Vermits ik na dit seizoen stop als voorzitter, wil ik de nieuwe bestuursploeg bij de gesprekken betrekken. Het is trouwens één van de redenen van de spanningen. Het nieuwe bestuur zou immers eerder willen opteren voor eigen jeugdspelers en dat zou volgens Dierick dan weer de kwaliteit van de ploeg schaden.”

“Het is dus nog een beetje afwachten. Krijgt de nieuwe trainer de opdracht om KFC Moerbeke in tweede te houden, of wordt er eventueel ten koste van de degradatie naar de jeugd gegrepen? Allemaal zaken die goed moeten gecoördineerd worden. Moerbeke zit inderdaad in een overgangsfase. Naast de bestuurswissel staat nog heel wat te veranderen: oefenterreinen die wegvallen en een kunstgrasveld.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio