Vandeurzen niet in beroep voor wijnproductiecentrum

Linden / Lubbeek -

Wijnbouwer en industrieel Urbain Vandeurzen uit Linden gaat niet in beroep tegen de negatieve adviezen die eerst de gemeente en daarna de deputatie uitbrachten in verband met de bouw van een modern wijnproductiecentrum in Linden.

Vandeurzen kocht na de verkoop van zijn bedrijf LMS in 2012 een park met kasteel langs de Diestsesteenweg en plantte aan de achterkant op een hellend terrein aan de Kasteeldreef een wijngaard van circa tien hectare aan. Aan de andere kant van de Kasteeldreef wou hij een gebouw optrekken om de wijn te produceren.

Het was intussen het tweede ontwerp, nadat voor het eerste een negatief advies werd gegeven. Het ging nu om een kleiner gebouw op dezelfde plaats. Van bij het ontwerp en vlak na de voorstelling van het project aan de omwonenden, kwam er protest.

De omwonenden wilden niet dat het volgens hen unieke zicht vanaf de Nachtegalenstraat zou worden geschaad door een futuristisch ontwerp dat volgens de actiegroep ‘Lindens Landschap’ het prachtige landschap voor altijd zou vernietigen. Zaakvoerder Urbain Vandeurzen moet nu op zoek naar een alternatief. Wat dat wordt, is nog onduidelijk. Feit is dat de aanvrager zijn wijnmakerij ergens moet kunnen onderbrengen.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio