Explosie op Lommelse camping ‘Blauwe Meer’: een zwaargewonde

Lommel -

Bij de gasontploffing en brand op het vakantiepark het Blauwe Meer in Lommel viel woensdagochtend een zwaargewonde. Hij werd naar het brandwondencentrum van Neder-over-Heembeek gebracht.

Tijdens werken heeft een graafmachine een gasleiding over getrokken, waarna de brand ontstond. Daarbij liep een voorbijganger, die met de man in de graafmachine aan het praten was, door de steekvlam brandwonden in het gezicht op.

Het incident deed zich woensdag rond 10.45 uur voor. Het vuur verspreidde zich razendsnel in een blok vakantieverblijven. De brandweer riep onmiddellijk de versterking in van andere Limburgse korpsen om bluswater aan te voeren. Rond de middag hadden de brandweermannen het vuur onder controle. De brand veroorzaakte een grote rookpluim, waardoor omwonenden de raad kregen om ramen en deuren gesloten te houden.

Uiteindelijk raakten acht vakantieappartementen beschadigd. De verblijven zijn tijdelijk onbewoonbaar. In de getroffen woonsten verbleven veelal Oost-Europese arbeiders. In totaal ging het om minstens 32 personen. Die zullen een ander onderkomen op het domein krijgen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees