Brug Blarenberglaan vanaf 9 december terug open

Brug Blarenberglaan vanaf 9 december terug open

Foto: SVH

Mechelen -

De renovatiewerken aan de brug van de Blarenberglaan over de E19 in Mechelen-Noord zijn bijna afgerond. Vanaf zaterdag 9 december gaat de brug weer open en kan het verkeer tussen de bedrijvenzones Mechelen-Noord 1 en 2 opnieuw gebruik maken van de Blarenberglaan.

De aannemer is sinds deze week volop bezig met de laatste afwerkingen aan de vernieuwde brug. Vandaag worden de fietspaden op de brug geasfalteerd. Aan de onderkant van de brug gebeuren er nog afwerkingen en langs de weg worden nog vangrails geplaatst. Ook de wegmarkeringen worden nog aangebracht.

Op vrijdag 8 december worden de nieuwe leuningen van de brug geplaatst en in de nacht van vrijdag op zaterdag worden vervolgens de tijdelijke leuningen weggehaald. Vanaf zaterdag 9 december zijn de werken afgerond en wordt de brug opnieuw opengesteld voor het verkeer.

Fietspadafscheiding volgt later

Op de brug zelf voorziet het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) nog een afschermende constructie tussen het fietspad en de rijweg. Een metalen constructie zal het fietspad afschermen van het gemotoriseerd verkeer. Het plaatsen van de fietspadafscheiding zal in een weekend gebeuren. In afwachting van de definitieve constructie, zullen tijdelijke bakens het fietspad afschermen van de rijweg.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio