Na nieuwe bomtest: Trump kondigt weer sancties tegen Noord-Korea aan

Na nieuwe bomtest: Trump kondigt weer sancties tegen Noord-Korea aan

Foto: AFP

De VS zullen woensdag al nieuwe sancties nemen tegen Noord-Korea. Dat heeft de Amerikaanse president Donald Trump aangekondigd via Twitter. De aankondiging komt er na een telefoongesprek tussen Trump en de Chinese president Xi Jinping.

“Ik heb net met de Chinese president Xi Jinping gesproken over de provocatieve acties van Noord-Korea”, zo tweet Trump. “Er zullen vandaag nieuwe grote sancties worden opgelegd aan Noord-Korea. Deze situatie zal worden aangepakt.”

In een mededeling van het Witte Huis staat ook dat Trump China heeft opgeroepen om “alle beschikbare hefbomen” te gebruiken om ervoor te zorgen dat Noord-Korea “de provocaties beëindigt en terugkeert naar het pad van de denuclearisering”.

Pyongyang had dinsdag voor het eerst in meer dan twee maanden weer een rakettest uitgevoerd. Een intercontinentale ballistische raket vloog volgens het Pentagon ongeveer 1.000 kilometer ver en stortte uiteindelijk neer in de Japanse Zee. Volgens het Zuid-Koreaanse nieuwsagentschap Yonhap beweert het Noord-Koreaanse regime dat het met succes een nieuwe raket heeft getest die het Amerikaanse vasteland binnen bereik heeft.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees