Zijn ouderlijk huis wordt gesloopt, maar David doopte het om tot kunstwerk. Nu laat hij je ook de binnenkant zien

© sbr

Kunstenaar en chocolatier David Maertens vormde zijn ouderlijke woning om tot een kunstwerk. Het resultaat kan dit weekend eenmalig bezocht worden.

slr

Omdat het warenhuis Lidl plannen heeft om uit te breiden in Lichtervelde moet het ouderlijke huis van kunstenaar David Maertens (36) in de Statiestraat gesloopt worden. Bij wijze van afscheid van de woning maakte hij er een kunstwerk van. In goed vier maanden tijd en onder grote belangstelling kreeg elke gevel en ruimte een uniek gezicht mee.

© STEFAAN BEEL

Maertens werkte met het soort zakjes waarmee hij als chocolatier figuurtjes tekent op taarten en pralines. Nu vult hij die met verf om er zijn bijzondere tekeningen mee te maken. De gebruikte zakjes plakte hij aan een deur in de woning om zo ook een uniek kunstwerk te vormen. Zelfs de voetafdrukken van zijn dochtertje maken deel uit van het kunstwerk. Zij ‘wandelt’ als het ware naar een kunstwerk van zijn overleden grootvader.

Januari gesloopt

“Ik heb nog heel veel ideeën. Het zal pas stoppen als mijn expo afgelopen is”, zegt de kunstenaar. “Maar dan zal ook het besef komen dat dit huis in januari gesloopt wordt. Nu ben ik daar zo nog niet mee bezig.” De ouders van David Maertens hebben de woning al verlaten.

© STEFAAN BEEL

Onder de noemer ‘EXIT 100’ kan het eindresultaat eenmalig bezocht worden. Dit weekend en volgend weekend zet hij tussen 11 en 18 uur de deuren van zijn ouderlijke woning open. Op de zolderruimte kunnen kinderen een kunstwerk inkleuren. Zij zullen ook een leeg blad krijgen waarop ze een tekening kunnen maken over het thema ‘dromen’. Alle tekeningen zullen op de slotdag op zondag 10 december tentoongesteld worden en er worden winnaars getrokken. Voor ouders zijn er ook workshops chocolade garneren op zondag en schildergarnitiek op zaterdag. Inschrijven daarvoor kan via info@davidmaertens.com.

Hoofdpunten

Video

Keuze van de redactie