Stadion van Miami Dolphins vervangt Key Biscayne vanaf 2019

Stadion van Miami Dolphins vervangt Key Biscayne vanaf 2019

Foto: Wikimedia

Het Masters 1.000-toernooi van Miami (Florida) zal volgend jaar wellicht voor de laatste keer gespeeld worden op de paarse hardcourttereinen van Crandon Park in het idyllische Key Biscayne. Vanaf 2019 vormt het American Football-stadion van de Miami Dolphins het decor voor het ATP-tennistoernooi, zo raakte woensdag bekend.

Het tennistoernooi in Miami, één van de negen Masters 1.000-toernoeien op het ATP-circuit, wordt sinds 1986 georganiseerd op Key Biscayne. Na drie decennia op het schiereiland aan de Amerikaanse oostkust zal het toernooi terugkeren naar het vasteland. Vanaf 2019 worden de tennistoppers verwacht in het Hard Rock Stadium van de Miami Dolphins. Ook de allereerste editie van het ATP Miami in 1985 vond plaats op het vasteland, meer bepaald in Delray Beach.

De hoofdbaan zal geïnstalleerd worden in het stadion, dat plaats biedt aan 64.000 toeschouwers. Op de omringende parkeerplaatsen van het Hard Rock Stadium worden de bijbanen gebouwd.

De organisatoren ijverden er al enkele jaren voor om Crandon Park te renoveren om zo meer inkomsten te genereren, maar stuitten telkens op weerstand van de eigenaars van de site. Contractueel moest ATP Miami tot 2023 doorgaan op Key Biscayne, maar de organisatoren legden 1,3 miljoen dollar neer om de huidige overeenkomst op te zeggen.

De verhuis moet nog officieel gestemd worden door de gemeenteraad van Miami-Dade, maar geniet wel steun van Carlos Gimenez, de burgemeester van Miami. Er ligt een contract voor twintig seizoenen op tafel.

Ook in het vrouwentennis behoort het WTA-toernooi in Miami tot een van de belangrijkste afspraken van het seizoen. In 2010 werkten Kim Clijsters en Justine Henin in Key Biscayne hun voorlaatste onderlinge duel af.

Corrigeer