Vrijdag komt de kerstman naar Hijfte

Vrijdag komt de kerstman naar Hijfte

Claudia krijgt vrijdag bezoek. Foto: if

Lochristi - Zoals eerder gemeld vallen de kerstmarkten van Lochristi en Hijfte dit jaar samen en vinden ze allebei plaats op zondag 17 december. En in Hijfte beginnen ze er al vroeger aan: vrijdag 15 december, en op twee plaatsen. De mannen van Hijfte Kerst, die zondag hun groot evenement hebben, organiseren in de tent vrijdag al een fuif. Maar bij Claudia, in café Center, heeft vrijdag ook de tweede editie plaats van haar kerstmarkt.

Claudia: "Vorig jaar deden we een eerste poging om in en rond het café een kerstmarkt op maat van onze zaak te maken, en iedereen leek best tevreden. Dit jaar zullen er in de zaal een tiental standjes zijn. Mensen die paraplu of pet of hoed nodig hebben voor de winterdagen kunnen er terecht op de stand van Telesco, en verder zijn er schoonheidsproducten, patchwork, bloemen, juwelen, kledij, Tupperware, chocolade, kaarsen. De toegang is gratis en mensen krijgen ook nog een gratis otje en maken kans op één van de prijzen die de standhouders wegschenken."

Buiten zal er een jeneverkraam zijn en verkopen we braadworst en pannenkoeken en glühwein. We beginnen er aan om 19 uur en de trekking van de prijzen is om 23 uur. Op dat uur zullen de standjes ook sluiten, maar in het café houden we de kerstsfeer er in, met een sneeuwman en een kerstman" aldus Claudia.

De fuif vabn Hijfte Kerst in de tent begint overigens pas om 21 uur, dus wie dat wil, kan eerst nog langsgaan in café Center.

 

 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio