BuzzFeed ontslaat 100 werknemers

BuzzFeed ontslaat 100 werknemers

Jonah Peretti, de oprichter en CEO van Buzzfeed. Foto: AFP

De nieuwssite BuzzFeed zal 100 mensen aan de deur zetten. Dat heeft een woordvoerder woensdag bevestigd. Het lijkt erop dat de site, die volledig draait op reclame-inkomsten, zijn ambitieuze groeiplannen niet kan verwezenlijken.

In de Verenigde Staten zal 8 procent van de personeelsleden afgedankt worden. Het gaat om jobs in de verkoopafdeling, niet op de redactie. In het Verenigd Koninkrijk staan wel redactionele banen op de tocht. Het bedrijf telt 1.700 werknemers.

Amerikaanse media hadden eerder deze maand al gemeld dat BuzzFeed zijn plannen om binnenkort een beursintroductie te doen, heeft opgeborgen. Al heeft het bedrijf nooit officieel bevestigd dat het dat van plan was.

BuzzFeed is een pionier in “native advertising”, waarbij reclameboodschappen de vorm aannemen van nieuwsberichten. De site werd ook wereldwijd bekend met artikels met lijstjes en quizzen. Daarmee lokt BuzzFeed circa 233 miljoen unieke bezoekers per maand.

Maar BuzzFeed werkt nog aan andere inkomstenbronnen. Zo zal het voortaan sterker inzetten op de productie van televisieseries, onder de naam BuzzFeed Studios. Ook aparte specifieke “lifestylemerken” zoals het culinaire platform Tasty moeten extra geld in het laatje brengen.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees