Werkstraffen voor inbrekers die uitwerpselen achterlaten bij Chiro

Werkstraffen voor inbrekers die uitwerpselen achterlaten bij Chiro

Foto: Belga

Lebbeke -

De twee mannen die tussen juli en oktober dit jaar inbraken pleegden in jeugdlokalen in Lebbeke zijn veroordeeld tot werkstraffen.

De politie slaagde erin om op 11 oktober Geoffrey E. (33) en Pascal V.D.V. (34) uit Lebbeke in de kraag te vatten. Het duo werd verdacht van een hele reeks inbraken in onder meer de lokalen van de meisjes van Chiro Sonneveld. Tijdens die bezoekjes werden de muziekinstallatie en een hele voorraad drank meegenomen. De mannen plasten ook in de diepvriezers waarin het eten zat voor hun eetfestijn en lieten uitwerpselen achter in de berging.

Ook de KSA van Lebbeke kreeg de inbrekers over de vloer. Bij hen hadden ze twintig bakken pils en tien bakken cola buitgemaakt. Goed voor de volledige drankvoorraad van de groep. Ook tennisclub Hof ter Burst en enkele broodjeszaken kwamen op het pad van E. en V.D.V.

280 uur gratis werken

Feiten waarvoor de correctionele rechter in Dendermonde hen woensdag veroordeelde tot een werkstraf. Geoffrey E. moet 280 uur de handen uit de mouwen steken. Doet hij dat niet, dan moet hij alsnog 28 maanden achter de tralies. Pascal V.D.V. moet op zijn beurt 120 uur kosteloos aan de slag. Als hij weigert, hangt hem twaalf maanden cel boven het hoofd.

Zowel de advocaat van E. als die van V.D.V. hadden gepleit voor een werkstraf. “Mijn cliënt belandde na een brand in zijn woning op straat”, legde de raadsman van Geoffrey E. uit. “Hij had niets of niemand meer. Daardoor is hij beginnen te stelen. Ondertussen heeft hij een sociale woning gekregen en probeert hij opnieuw iets van zijn leven te maken. Hij heeft spijt van wat er is gebeurd.” Ook Pascal V.D.V. drukte meermaals zijn spijt uit.

Bij Chiro Sonneveld leggen ze zich neer bij de veroordeling. “We zijn blij dat ze gestraft zijn”, zegt leidster Charlotte De Clippel. “Als ze de opgelegde werkstraf niet uitvoeren, dan krijgen ze een gevangenisstraf. Dat ze via hun veroordeling iets moeten terugdoen voor de maatschappij is maar normaal. Ze hebben ook een boete gekregen. We zijn momenteel alles kwijt en zo kunnen we misschien nog iets recupereren. Als ze betalen, tenminste. Het werd ons allemaal te veel. We voelden ons niet meer veilig. Alleen naar de Chiro gaan vonden sommigen niet meer plezant. Hopelijk hebben ze hun lesje geleerd.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio