Nederlandse ambassade wijst Trump terecht voor het delen van anti-islamitische tweets

Nederlandse ambassade wijst Trump terecht voor het delen van anti-islamitische tweets

Foto: AFP

De Nederlandse ambassade in Washington heeft woensdag negatief gereageerd op de antimoslimfilmpjes die door de Amerikaanse president Donald Trump geretweet werden. “Feiten doen ertoe”, zo is te lezen in een tweet van de ambassade.

LEES OOK. Trump deelt drie opvallende anti-moslimfilmpjes, waaronder één uit Nederland

Op de Twitter-account van de Amerikaanse president Donald Trump zijn woensdagochtend drie video’s met moslimgeweld geretweet. Daarbij zat ook een filmpje van een Nederlands incident. Maar de video met de titel “moslimmigrant slaat Nederlandse jongen op krukken in elkaar”, blijkt geen correcte weergave van de feiten te bevatten. Het gaat namelijk om geweld dat in mei gepleegd werd door een jongen uit Edam-Volendam. De dader heeft voor zover bekend geen migratie- of moslimachtergrond.

De Nederlandse ambassade heeft naar aanleiding daarvan Trump terechtgewezen op Twitter. “Feiten doen er toe. De dader van deze handeling is geboren en getogen in Nederland. Hij is gestraft volgens de Nederlandse wet”, zo is te lezen in een tweet van de ambassade.

Eerder had ook al de Britse regering gesteld dat het retweeten van de berichten ‘fout’ was. De tweets kwamen oorspronkelijk van Jayda Fransen, de vicevoorzitster van de extreemrechtse partij Britain First.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees