Fietsconstructeur van ploeg Wout van Aert reageert op de commotie: “We krijgen geen bewijzen”

Fietsconstructeur van ploeg Wout van Aert reageert op de commotie: “We krijgen geen bewijzen”

Foto: Photo News

De Amerikaanse fietsencontructeur Felt ontkent dat hij slechte frames leverde aan Veranda’s Willems-Crelan. Drie renners getuigden gisteren in onze krant dat de wegfiets van het team een slap kader heeft. “Wij worden door het slijk getrokken, maar er is geen enkel bewijs”, zegt Manu Heynemans van Felt België.

LEES OOK: Wout Van Aert op ramkoers met eigen ploeg

N+: Ploegmaats Van Aert: “Wat wij hebben meegemaakt, dat kan niet bij een profploeg”

“Als ze spreken over een slap frame, dan betekent dit concreet dat er flex in zou zijn”, zegt Heynemans. “Dit werd bij ons getest en het is zwart op wit bewezen dat dit niet het geval is. De ploeg geeft ons ook geen bewijzen. En wij maken niet enkel een frame. Een fiets bestaat uit meer onderdelen, hé.”

In het begin van het seizoen, in de Ster van Bessèges, begonnen de renners al te klagen over de fiets. “Er was een probleem met de remblok, ze voelden zich niet meer veilig. Maar dat heeft dan niks te maken met het feit dat het frame te slap zou zijn. We hebben ze dan een fiets met schijfremmen gegeven, ze konden dan niet meer spreken van een remprobleem. Maar de resultaten van het team waren slecht. En iedereen bleef maar doorbomen over dat frame. Tot Wout van Aert op de weg is beginnen te rijden en wel resultaten haalde.”

Toch werd er teruggegrepen naar het oude frame, waarmee Skil-Shimano eerder reed. “Om ons gelijk te halen. Want de resultaten bleven dezelfde, alleen Wout won. Trouwens, in Amerika rijdt Team Holowesko van manager George Hincapie al drie jaar met die nieuwe frames. Ze halen daar wel resultaten en er was nog geen enkele klacht. Logisch, want dat frame is nog steviger dan het voorgaande van Argos-Shimano. Dan is die heisa bij Veranda’s Willems-Crelan onbegrijpelijk. Maar er speelt daar natuurlijk meer.”

Het klikt niet tussen manager Nick Nuyens en zijn renners, onder wie Wout van Aert. “Ze moeten eens samenzitten en het oplossen”, meent Heynemans. “Wij hebben Nick of Wout al een tijdje niet meer gehoord en gaan ook niet contact opnemen met hen. We blijven de ploeg steunen, we hebben ook nog een contract van twee jaar. Maar ik heb wel al contact opgenomen met de bazen in de Verenigde Staten. Want ik krijg veel telefoons van ongeruste leveranciers.”

Corrigeer