Celebs

Jay-Z legt uit waarom hij Beyoncé bedroog

Jay-Z legt uit waarom hij Beyoncé bedroog

Foto: ISOPIX

Rapper Jay-Z heeft voor het eerst toegegeven dat hij Beyoncé bedrogen heeft, en verklaart ook waarom hij dat deed. “Het moeilijkste was om op haar gezicht pijn te zien die ik had veroorzaakt.”

Het was het thema van Beyoncés recentste album Lemonade én van Jay-Z’s eigen album 4:44: de ontrouw van hem tegenover haar. De albums zonden een schokgolf door hun trouwe fans. Maar had hij haar echt bedrogen of was dit allemaal gewoon dichterlijke vrijheid? En als het echt was: waarom zou iemand het in zijn hoofd halen om de Queen B te bedriegen?

Jay-Z legt uit waarom hij Beyoncé bedroog
Op het explosieve ‘Lemonade’ toont Beyoncé zich uit op wraak. Foto: ISOPIX

Jay-Z heeft in een interview met T Magazine, achttien maanden na Beyoncés album, eindelijk meer duidelijkheid verschaft. Hij zegt dat zijn bezoeken aan een therapeut hem geholpen hebben om te beseffen waarom hij deed wat hij deed.

“Ik ben zo gegroeid door die ervaring”, zegt hij. “Maar het belangrijkste dat ik leerde is dat alles verbonden is. Elke emotie is verbonden en komt ergens vandaan. En je moet je daarvan bewust zijn. Daarvan in het dagelijkse leven bewust zijn, geeft je een groot voordeel.”

“Je beseft als iemand racistisch is tegenover jou, dat het niet over jou gaat. Het gaat over hun opvoeding en wat met hen gebeurd is en hoe hen dat tot dit punt bracht. ‘Oh, je werd gepest als kind dus nu probeer je mij te pesten.’ Ik begrijp het.”

Volgens de rapper bouwde hij muren rond zichzelf door ervaringen in zijn kindertijd. “Je moet proberen te overleven. Dus ga je in overlevingsmodus, en als je in overlevingsmodus gaat, wat gebeurt er dan? Je sluit al je emoties af. Dus, zelfs met vrouwen, ga je jezelf emotioneel afsluiten, dus kan je geen verbinding maken. In mijn geval… het is diep. En alles gebeurt dan van daaruit: ontrouw.”

“Pijnlijk om liedjes te horen”

Over hun persoonlijke albums waarin ze beiden op het overspel alluderen, zegt Jay-Z dat zowel hij als Beyoncé “hun kunst als een therapiesessie gebruikt hebben”. Volgens hem was het pijnlijk om de persoonlijke liedjes aan elkaar te laten horen. “Het was heel, heel oncomfortabel.”

“We zaten in het oog van de storm. De beste plaats is midden in de pijn. En dat is waar we zaten. Het was oncomfortabel. En we hadden veel gesprekken. Weet je, ik was heel trots op de muziek die ze gemaakt had, en zij was heel trots op mijn kunst. En uiteindelijk hebben we allebei echt een gezond respect voor elkaars werk. Ik denk dat ze fantastisch is.”

“Meesten gaan weg”

Jay-Z legt uit waarom hij Beyoncé bedroog
Om hun negenjarig jubileum te vieren, losten Beyoncé en Jay-Z in april een romantische clip voor haar ‘Die With You’. Foto: ISOPIX

Volgens de rapper was het vreselijk moeilijk om te zien hoe hard Beyoncé afzag. “Het moeilijkste is om op iemands gezicht pijn te zien die jij hebt veroorzaakt, en dan met jezelf moeten omgaan.”

“Weet je, de meeste mensen gaan weg, en vijftig procent van de huwelijken of zo eindigen in een scheiding omdat de meeste mensen zichzelf niet kunnen zien. De meeste mensen willen niet met zichzelf omgaan. Je wil niet in jezelf kijken. En dus ga je weg.”

Maar Jay-Z en Beyoncé bleven samen. Het koppel lijkt het pijnlijke hoofdstuk in hun relatie nu afgesloten te hebben. In juni kregen ze een tweeling samen, Rumi en Sir.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees