Beauty

BV-kapper Jochen Vanhoudt van Clientology ontwart elke week een vraag over haar

ADVIES. Waarop moet ik letten als ik mijn haar steil?

ADVIES. Waarop moet ik letten als ik mijn haar steil?

Foto: Shutterstock

In aanloop naar de feestdagen, vraag je je misschien af wat gedaan met je haar. Ga je voor een op en top sluike coupe? BV-kapper Jochen Vanhoudt legt uit hoe je best te werk gaat met een platte tang.

Vroeger hadden platte tangen meestal ijzeren plaatjes, die je haar konden verschroeien. Die kans werd nog groter als er geen goede thermostaat was ingebouwd. De voorbije jaren is de platte tang, ook bekend onder de naam steiltang, veel veranderd. Het metaal van vroeger heeft plaatsgemaakt voor keramiek, een soort porselein.

Een gouden tip: stel ze nooit warmer in dan 180 graden Celsius. Met een hogere temperatuur gaat het steilen sneller, maar dan droogt je haar ook meer uit. Om een sluike coupe bij te werken mag je zelfs kiezen voor 160 graden. Of ga voor een Steampod. Je werkt met stoom, waardoor je haar minder snel zal uitdrogen.

Koop bij voorkeur een tang van een professioneel merk. Die zijn beter omdat er onder de plaatjes verschillende sensoren zitten om te temperatuur te regelen. Werk steeds op volledig droog haar en breng op voorhand altijd een hittebestendig, gladmakend product aan om uitdroging te voorkomen. Het maakt je lokken makkelijker glad worden en houdt het eindresultaat langer vast. Die middeltjes zijn vaak ook vochtafstotend, waardoor je minder pluisjes krijgt.

Neem lokje per lokje onder handen en beweeg de tang traag van boven naar onder. Snel een paar keer over een lok gaan is veel minder effectief. Breng op het einde een druppeltje olie aan op de lengtes en vermijd mist en motregen om te pluis tegen te gaan.

Corrigeer

GEFLITST

Celebs

Food

Beauty

Gezondheid

Mode