Zelf deed ze het negen keer in tien jaar: het maakt van Joke (36) de ideale verhuiscoach

Zelf deed ze het negen keer in tien jaar: het maakt van Joke (36) de ideale verhuiscoach

Joke en haar familie zijn niet van plan nog snel te verhuizen uit hun droomwoning. Foto: credit

Bertem / Korbeek-Dijle -

Joke Himpens (36) en Lieven Depypere (35) van Korbeek-Dijle zijn de voorbije tien jaar, met hun kinderen Andreas (6) en Martijn (3), al negen keer verhuisd. Joke besloot daarom een zaak te starten als verhuiscoach en professional organizer.

Sinds september wonen Joke en Lieven op de Nijvelsebaan te Korbeek-Dijle, maar ze zijn al aan hun negende woning toe. “In 2007 hebben we voor de eerste keer samengewoond in Oostende”, vertelt Joke. “Twee jaar later zijn we verhuisd naar Leuven. En nog eens twee jaar later, in 2011, kreeg mijn man, die zich specialiseert in thoracale heelkunde, de kans om naar Nederland te gaan. Voor zijn carrière is het goed om buitenlandervaring op te doen.”

Oostende

“Nadien keerden we terug naar Leuven”, vervolgt Joke. “In 2014, vervolgens, verhuisden we naar Oostende met het idee om daar definitief te blijven. Maar Lieven miste Leuven, dus gingen we alweer snel terug.”

Marseille en weer terug

Vorig jaar verkaste het koppel, inmiddels met twee kinderen, voor een half jaar naar Marseille, opnieuw voor het werk van Lieven. Daarna verhuisden ze naar een tijdelijke huurwoning in Bertem totdat ze, in september dit jaar, verliefd werden op hun huidige woning. “We hebben meteen beslist om de woning te kopen nadat we ze bezichtigd hadden.”

En nu is het gedaan met verhuizen, of toch voorlopig. “Onze familie grapt dat we nog een beurt te goed hebben op onze tien beurten kaart, maar we hebben beslist om hier heel lang te blijven.”

Verhuisexperte

Constant verkassen was niet evident, vertelt Joke. “Het moeilijkst vond ik om de kinderen telkens een nieuwe thuis te bieden en ter plekke een netwerk uit te bouwen. We zijn er veel mee bezig geweest om ervoor te zorgen dat er altijd veel warmte was thuis. En dat we ons snel integreerden.”

Ook voor de carrière van Joke waren al die verhuizingen niet simpel. “Vorig jaar, toen ik terugkwam van Marseille, was ik aan het nadenken wat ik eigenlijk écht graag wou doen. Mijn laatste job, leerkracht sociale wetenschappen, dateerde van 2015. Toen bedacht ik me dat ik me wou specialiseren in wat voor mij evident was geworden: organiseren, hulp bieden bij het verhuizen, draaiboeken opstellen. Na negen keer verhuizen, heb ik recht van spreken.”

Practical Joke

Joke volgde nog een cursus ‘professional organizer’ en richtte vervolgens haar zaak op, ‘Practical Joke’. “Het hoeft niet altijd zo serieus te zijn”, zegt Joke over de keuze van haar bedrijfsnaam. “Ik wil helemaal niet met het belerende vingertje zwaaien. Mijn klanten kiezen zelf hun doelstellingen, en ik help hen daarbij. Daarnaast geef ik ‘life hacks’ aan gezinnen die het overzicht kwijt zijn. En ik heb mijn eigen blog, waarop ik tips geef over verhuizen en andere organisatorische uitdagingen.”

www.practicaljoke.be

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees