Begrafenisondernemer zet foto’s overledenen op kerstballen

Begrafenisondernemer zet foto’s overledenen op kerstballen Video: TVL

Bilzen -

Bij begrafenisondernemer Johan Mathei in Bilzen staat wel een heel bijzondere kerstboom in de etalage. Op elke kerstbal staat de foto van een overledene, die nabestaanden mee naar huis nemen als ze dat willen. Zo hebben ze hun dierbaren dichtbij tijdens de feestdagen, klinkt het.

Het lijkt een normale kerstboom, maar op alle kerstballen prijken er foto’s van overleven mensen waarvan de begrafenisondernemer de uitvaart van verzorgde. Het idee voor de opmerkelijke kerstboom ontstond vier jaar geleden, toen Anke Welkenhuysen, de vrouw van Johan, een kerstbal had ontworpen met een foto van de kinderen en met dat ontwerp verder aan de slag wilde gaan.

“We wilde zelf een eerder afwachtende houding wilden aannemen”, aldus Anke. “Wat zouden de mensen zeggen, hoe zouden ze reageren. Maar we hebben zonder uitzondering positieve reacties gehad.”

De zaakvoerders maken de kerstballen volledig zelf, maar daar kruipt heel wat tijd in, vooral omdat ze ondertussen al meer dan honderd exemplaren in elkaar knutselen. “Ik ben er een aantal dagen mee bezig”, aldus Anke, maar het is het volgens haar meer dan waard. “Het geeft een warm gevoel van samenhorigheid. En het toont ook aan dat de mensen niet alleen zijn.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees