handbal 1ste klasse kreasa houthalen - olse merksem

Jochen Stulens: “Vierde plaats is hoogst haalbare”

Jochen Stulens: “Vierde plaats is hoogst haalbare”

Jochen Stulens Foto: Dick Demey

Houthalen komt ook nu niet in aanmerking voor deelname aan de play-offs met promotie naar de BeNeleague als inzet. Coach Patrick Stegemann werd het kind van de rekening en mocht beschikken. “De klik was er niet meer”, geeft Jochen Stulens toe.

Tegen Wezet en Merksem konden de Limburgers punten sprokkelen, maar tegen Doornik, Eynatten en Atomix bleef de nul op het bord. Het gelijkspel voor eigen publiek tegen Wezet was voor het clubbestuur de spreekwoordelijke druppel, meteen het einde voor Patrick Stegemann als trainer van Kreasa.

“Op een trainerswissel zat niemand te wachten, maar de klik was verdwenen”, geeft ook Jochen Stulens toe.

“De afstand tussen spelers en trainer was te groot geworden. Het bestuur wil op korte termijn een vervanger voor Stegemann vinden, maar gemakkelijk wordt dit zeker niet. Het aanbod op de markt is niet groot.”

Wojczak

“We gaan dus voorlopig door met T2 Mietek Wojczak. Ik hoop dat er snel iets uit de bus komt. Dat moet een duurzame oplossing worden, niet iemand die ons tot aan het einde van het seizoen depanneert, maar een trainer op wie we ook volgend seizoen kunnen rekenen.”

“Play-offs zijn niet aan ons besteed. Het wordt eens te meer een strijd tegen de degradatie. Die uitdaging moeten we ernstig nemen. Verliezen we zaterdag voor eigen publiek tegen Merksem, dan zakken we naar de voorlaatste plaats, iets waar bij ons niemand voor de start van de competitie rekening mee gehouden had.”

“De jongste vier wedstrijden leverden ons slechts één schamel puntje op. Een overwinning kan opnieuw voor wat vertrouwen zorgen, al lijkt het erop dat die vierde plaats het hoogst haalbare is in de reguliere competitie.”

”Dat zorgt er wel voor dat we met een bonus aan de nacompetitie beginnen.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio