Onverwacht, ook voor acteurs: Renzo en Charité verdwijnen uit ‘Thuis’

Onverwacht, ook voor acteurs: Renzo en Charité verdwijnen uit ‘Thuis’

Frank van Erum, die in de Eén-soap ‘Thuis’ de rol van Renzo speelt, verdwijnt binnenkort uit de reeks. Ook voor Renzo’s vriendin Charité, gespeeld door Aïssatou Diop, zit het verhaal erop. Frank had zijn verdwijnen uit ‘Thuis’ niet zien aankomen, vertelt hij op Facebook.

“Renzo wordt uit ‘Thuis’ geschreven. Dat kreeg ik twee weken geleden te horen”, schrijft acteur Frank Van Erum op zijn Facebookpagina. Van Erum geeft sinds 2003 gestalte aan het personage Renzo Fierens. In 2006 verdween Renzo uit de reeks, maar in 2014 volgde een comeback. Renzo is de zoon van Nancy en haar ex-man Victor Fierens, en de halfbroer van Femke.

“Volgende week maandag heb ik een gesprek over het hoe en waarom van dit vertrek”, gaat de acteur verder. “Normaal wou ik jullie dit laten ontdekken op het scherm maar het nieuws is uitgelekt (...) Ik wilde jullie, Facebookvrienden, toch liever als eerste nieuws geven. Ik vind het heel jammer, maar misschien pikken de schrijvers mij later terug op.”

Het vertrek van Renzo betekent dat we ook afscheid zullen nemen van Charité, zijn vriendin in de reeks. Haar rol werd sinds 2015 vertolkt door Aïssatou Diop.

Komen en gaan

Volgens ‘Thuis’-producer Hans Roggen is het eigen aan soaps dat personages komen en gaan: “Je moet als maker kiezen welk verhaal je nog wil vertellen en welk niet. In dit geval laten we het koppel Renzo en Charité los.” Wellicht verdwijnen beide acteurs ergens in het voorjaar uit de reeks. Of dat echt voorgoed is, is onduidelijk.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees