Vlaamse sterrenchef kan zijn ogen niet geloven wanneer hij naam van nieuw restaurant ziet

Vlaamse sterrenchef kan zijn ogen niet geloven wanneer hij naam van nieuw restaurant ziet

Henk van Oudenhove kan er niet mee lachen dat de naam van zijn restaurant - op een letter na - werd gekopieerd. Foto: mvn

Oud-Heverlee / Brugge -

Sterrenchef Henk van Oudenhove is boos op La Suite Sans Cravates. Voor de duidelijkheid: niet zijn restaurant, wel de gelijknamige zaak die opende in Oud-Heverlee nabij Leuven. Hij overweegt juridische stappen, zijn concullega valt uit de lucht. “Dit is puur toeval.”

Sans Cravate of La Suite Sans Cravate, zoals de zaak sinds de uitbreiding met gastenkamers voluit heet: al jarenlang is het restaurant een vaste waarde in de Brugse en bij uitbreiding Vlaamse gastronomie. Al twaalf jaar een Michelinster en een 16,5 in de nieuwste Gault&Millaugids. Kortom, een restaurant als geen ander. Tot vorige maand, of toch wat de naam betreft, want in het Vlaams-Brabantse Blanden kunt u voortaan tafelen in La Suite Sans Cravates. Op die ene s na dezelfde naam dus.

“Enkele weken geleden kreeg ik een foto van een affiche doorgestuurd van een ex-werknemer: hier komt binnenkort La Suite Sans Cravates. Ik dacht oprecht dat het een grap was. Tot ik een tweede bericht kreeg, met een link naar een artikel over de opening van die zaak”, zegt Henk van Oudenhove, chef van Sans Cravate, die juridische stappen overweegt. “Dat er meerdere zaken zijn met een naam als 't Zwaantje of 't Hoekje, dat kan ik begrijpen. Maar La Suite Sans Cravate? Dat is toch wel héél opvallend. We gaan informatie inwinnen om te bekijken wat we hiertegen kunnen doen, want ik vind dit alleszins niet kunnen.”

"Toeval"

Of zou het toch puur toeval kunnen zijn? Dat de uitbater van Sans Cravates nog nooit van het Brugse sterrenrestaurant gehoord heeft? Volgens de uitbater is dat effectief zo. “Heb ik die mens zijn naam gestolen? Eerlijk waar, ik wist niet dat er al een zaak met die naam bestond”, reageert zaakvoerder Koen Herman. “Ik koos een Franse naam wegens de ligging vlakbij de taalgrens. La Suite, of het vervolg, verwijst naar de nieuwe stap in mijn carrière, want dit is al mijn vierde zaak. In ons huiskamerrestaurant is maar plaats voor vijftien gasten, is er een beperkte kaart en gaan we voor een gemoedelijke sfeer: Sans Cravates, of zonder dassen dus.”

Een opvallende uitleg, want ook voor het Brugse restaurant duidt suite op een carrièrestap en sans cravate op de ongedwongen sfeer. “Echt waar, dit is puur toeval. Misschien moet ik dat restaurant toch maar eens bellen?”, zegt Herman.

In ieder geval: wordt vervolgd.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees