Tom Dumoulin is nog niet verlost van “poep-probleem” (en fan steekt broek voor hem af)

Tom Dumoulin is nog niet verlost van “poep-probleem” (en fan steekt broek voor hem af)

Foto: Photo News

Tom Dumoulin is nog niet verlost van zijn darmproblemen, die in de Giro leidden tot het beruchte “poepincident”. De Nederlander zou ondanks dat gênante incident die Ronde van Italië nog wel winnen maar profiteert nu van het tussenseizoen om dat probleem aan te pakken. Dat vertelt hij in een tv-uitzending waar plots ook een fan zijn broek af steekt voor de verbouwereerde renner.

De beelden zijn legendarisch: roze trui Tom Dumoulin die tijdens de zestiende etappe in de Giro plots snel van de fiets sprong... om een sanitaire stop te houden. Dumoulin kon de leiderstrui maar net behouden, al was het met dichtgeknepen billen. Heel Nederland was in de ban van het “poep-incident”.

“Ik heb het probleem wel vaker gehad”, klonk het toen. “Als ik op grote hoogte een inspanning doe, gaat er geen bloed meer naar mijn darmen. Al het bloed gaat dan naar mijn spieren en dan krijg ik problemen. Maar het is gewoon kut. Ik baal er enorm van.”

Dieet om oorzaak te vinden

“Dat probleem is nog steeds niet opgelost”, vertelt Dumoulin nu in “College Tour”, een tv-programma dat vanavond om 21.05 uur wordt uitgezonden op NPO2. “Ik ben onlangs twee dagen in het ziekenhuis in Enschede geweest voor allerlei onderzoeken. Nu volg ik een dieet waarbij we hopen te vinden of ik gevoelig ben voor bepaalde producten. Het is een van die dingen die ik in deze periode doe in de hoop de komende jaren beter voor de dag te komen.”

En plots steekt fan zijn broek af...

In diezelfde uitzending van College Tour kijkt Dumoulin toch ook even verrast op wanneer een fan voor hem zijn brak afsteekt op het podium.

“Als Tom de Giro wint, laat ik een tattoo van hem zetten”, had die fan eerder gezegd en nu toonde hij het resultaat aan zijn held. Grazie Tom.

“Belofte maakt schuld”, is de eerste reactie van Dumoulin, die toch zo zijn bedenkingen heeft: “Jammer joh, daar loop je de rest van je leven mee...”

Corrigeer