Zo overleefde Peter Van de Veire drie dagen met amper slaap: “Echt bang om spontaan te sterven”

Video: Het Nieuwsblad

Een ochtendshow op MNM, een liveshow op Eén én een deejayset in het Sportpaleis. Peter Van de Veire doet het allemaal op één dag, schijnbaar onvermoeibaar. Hoe doet hij dat toch? “Ik ben écht bang om spontaan even gewoon te sterven.”

Normaal slaapt MNM-deejay Peter Van de Veire tijdens de werkweek van 9 uur tot 3.23 uur. Maar de afgelopen dagen is er serieus gehakt in de nachtrust van de deejay. Zo moest hij zich tevreden stellen met blokken van maximum twee uur slaap. Want niet alleen de radiomicrofoon stond nog elke dag op hem te wachten, ook de liveshow van ‘Steracteur Sterartiest’ en twee nokvolle ‘Throwback Thursday’-Sportpaleizen rekenden op zijn aanwezigheid.

“Ik weet niet wat een jetlag is, maar ik heb momenteel wel het gevoel dat ik ver op reis geweest ben. Maar reizen is plezant, dus eigenlijk voel ik me best wel goed”, vertelt Van de Veire ons vrijdag vlak na zijn ochtendshow.

(lees verder onder de foto)

Zo overleefde Peter Van de Veire drie dagen met amper slaap: “Echt bang om spontaan te sterven”
Van de Veire woensdag tijdens ‘Throwback Thursday’ in het Sportpaleis. Foto: VRT/Alex Vanhee

Minibar plunderen

Zijn indrukwekkend parcours is woensdagochtend begonnen. In tussentijd liet hij zich telkens door een taxi naar huis brengen. “Vroeger sliep ik altijd enkele uren op hotels. Maar nu doe ik dat niet meer. Veel te eenzaam, en je begint toch altijd de minibar te plunderen. De nacht mag nog zo kort zijn, ik laat me nu telkens naar huis rijden. Daar wacht me een cocon van rust.”

Intussen draait Van de Veire nog steeds voort op adrenaline. Een normaal mens vraagt zich dan af: hoe kan iemand zo gek zijn om dat allemaal te combineren?

“Dat vraagt mijn vrouw zich ook telkens af. Maar eerlijk: ik kan er geen intellectueel antwoord op geven. Als je zes jaar wilt blijven in je hoofd, krijg je dit soort gevolgen. Soms loopt het ook gewoon uit de hand. Want de vraag om mee te werken aan een verjaardagsfeest van Ketnet is me een jaar geleden al gesteld. Na enkele maanden werd het plots een eenmalige dj-set op een groot verjaardagsfeest, en nadien bleken er plots vier Sportpaleizen uitverkocht. Dan denk je: “Echt waar man, waar ben ik in godsnaam aan begonnen?” Maar dan zie je dat de mensen tijdens zo’n avond Sportpaleis compleet zot worden. En dat geeft een heerlijk gevoel. Dat je je met zo veel gasten kan amuseren, is zalig.”

(lees verder onder de foto)

Zo overleefde Peter Van de Veire drie dagen met amper slaap: “Echt bang om spontaan te sterven”
Peter presenteert elke donderdag samen met Danira Boukhriss ‘Steracteur Sterartiest’. Foto: © VRT

Ter plaatse sterven

Of er dan geen limieten zijn aan zijn uithoudingsvermogen? “Woensdag heb ik driekwart van de dag hoofdpijn gehad. Ik maakte me zorgen en vroeg me op dat moment af of niet aan het overdrijven was? Want ik ben eigenlijk echt wel bang om spontaan eens ter plaatse te sterven. Ik ben ook nog nooit in mijn leven flauwgevallen, maar ik denk dat ik het op een bepaald moment eens voor zou kunnen hebben. Dat zou heel jammer zijn.”

Toch houdt Van de Veire ook steeds meer rekening met zijn leeftijd. “Ik ben niet stokoud, maar ben ook geen 22 jaar meer. Ik laat me dus al een tijdlang opvolgen door een dokter, ik sport regelmatiger dan vroeger en ik let ook heel goed op mijn voeding. Dat gecombineerd met een ontzettend plezante job, een spartaanse discipline en vooral een goede thuisbasis vormt een goede cocktail om het allemaal vol te houden.”

LEES OOK. Klaar voor de winter? Met deze nieuwe hit van Peter en Julie van MNM wel!

Zo overleefde Peter Van de Veire drie dagen met amper slaap: “Echt bang om spontaan te sterven”
Van de Veire samen met MNM-sidekick Julie Van den Steen. Foto: © VRT Joost Joossen
Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees