School van Robin (10) springt meteen in de bres nadat brand zijn huis verwoest

Bewoner Patrick en enkele werkmannen waren vrijdagnamiddag al in de weer met het dichten van de gaten in het beschadigde dak. Foto: atb

Kampenhout -

Een huis aan de Aarschotsebaan in Kampenhout is onbewoonbaar verklaard nadat een zolderbrand het vrijdag omstreeks 6.15 uur zwaar beschadigde. Gelukkig vielen er geen gewonden. Voor het gezin worden kleren en huisraad ingezameld.

Door de zware vuur-, rook- en waterschade in de huurwoning aan de Aarschotsebaan in gehucht Relst is het gezin van Hilde Vranken zo goed als zijn hele hebben en houden kwijtgespeeld. Ondanks die tegenslag slaakt iedereen een zucht van opluchting dat Hilde en de kinderen Robin (10) en Sabrina (17) op tijd het brandende huis konden verlaten. Echtgenoot Patrick was op het moment van de brand op zijn werk, oudste dochter Jessica (19) bracht de nacht door bij een vriendin.

“Buurtbewoonster Kim Octave had bij het voorbijrijden gezien dat er rook van onder de dakpannen kwam”, vertelt mama Hilde. “Omdat mijn dochter Sabrina dacht dat bPost aan de deur stond, wilde ik het pakje al in ontvangst nemen. Maar Kim stond aan de deur. Ze vertelde dat er rook was onder de dakpannen. Meteen ben ik Robin uit zijn bed gaan halen. Hij heeft geluk gehad omdat hij op de plaats slaapt waar een paneel op de zolder uitgeeft.”

Ook hond en kat ongedeerd

Ook hond Falco en de kat zijn ongedeerd. Hilde zal vrijdag 1 december 2017 nooit meer vergeten. “Ik ben net een week terug thuis na een operatie aan de schouder. Het is de ergste dag van mijn leven. Tegen mijn man heb ik gezegd dat ik nooit nog een houtkachel wil”, zegt ze.

Of het verwarmingsapparaat rechtstreeks of onrechtstreeks de brand heeft veroorzaakt, is niet geweten. Kwaad opzet wordt alvast uitgesloten. Dat laat commissaris Filip Van Steenbergen van de politiezone KaStZe weten.

Gezin dankbaar

Door de verwoestende kracht van de brand is het huurhuis onbewoonbaar. Hilde, Patrick en de kinderen kunnen tijdelijk terecht in een woning van familie in Leuven. Veel spullen kunnen ze voorlopig niet meenemen. Via de Parkschool in Relst wordt dan ook een inzamelactie georganiseerd voor het gezin. “Robin zit bij ons in het vierde leerjaar”, vertelt directeur Kevin Aelbrecht. “Meteen zijn we in actie geschoten en hebben we de kinderen een briefje meegegeven. Daarin wordt de ouders gevraagd bruikbare spullen zoals kledij, luchters, teken- en knutselgerei, bedden, lakens, hoofdkussens en ander materiaal te schenken. Het materiaal mag afgeleverd worden aan de woning recht tegenover het getroffen huis.”

Hilde en haar gezin willen alvast iedereen bedanken voor de hulp.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees