Willy Naessens is nu ook officieel een legende

Willy Naessens is nu ook officieel een legende

Willy Naessens. Foto: pdv

Wortegem-Petegem -

De Elsegemse ondernemer Willy Naessens (78) wordt op 21 december in de UFO-aula van de UGent door de Kamer van Koophandel Oost-Vlaanderen gehuldigd als ‘Voka Legende’.

De ‘Voka Legende’ is een lifetime achievement award die Voka toekent aan wie tijdens zijn of haar loopbaan de uitstraling van Oost-Vlaanderen op een buitengewone manier wist te versterken. Ondernemer Willy Naessens wordt de vierde ‘Voka Legende’ en volgt de Gentse burgemeester Daniël Termont op. Eerder ontvingen professor Marc Van Montagu en ondernemer Ivan De Witte deze titel. “Met Willy Naessens huldigen wij een man die ons toont wat het echt betekent ondernemer te zijn”, zegt Chris De Hollander, voorzitter Voka-Kamer van Koophandel Oost-Vlaanderen. “Hij nam in zijn bijna 65 jaar durende carrière behoorlijk wat risico maar wist tegelijk een onwaarschijnlijk duurzaam groeitraject af te leggen. De groep is nu klaar voor een grote internationale sprong. In zijn heel eigen stijl is Willy Naessens een visionair en een groot Oost-Vlaams ondernemer.”

De Willy Naessens Group omvat 30 bedrijven, goed voor een omzet van meer dan 400 miljoen euro en ruim 1.500 medewerkers. Willy Naessens is in de Benelux de nummer één op het vlak van industriebouw en de bouw van zwembaden. Willy Naessens Food is marktleider in België als distributeur van bereide voedingswaren maar produceert zelf ook verschillende vleeswaren.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees