Niemand weet wie Veerle (57) heeft vermoord: na twee maanden onderzoek nog steeds geen doorbraak

Zelzate -

Zondag is het twee maanden geleden dat Veerle Scheerlinck vermoord werd in haar winkel in Zelzate. Ondanks intensief speurwerk is de dader nog steeds niet opgepakt. “Er is nog steeds geen doorbraak”, meldt het parket van Oost Vlaanderen.

Veerle Scheerlinck was de uitbaatster van 't Ateljeeke, een winkel voor schoolbenodigdheden in Zelzate. Een klein winkeltje, gelegen vlak aan de Markt, in Oostkade. Het leek een doordeweekse dinsdag toen de echtgenoot van Veerle thuiskwam na een dag lesgeven.

Laffe en zinloze daad

Maar toen hij 't Ateljeeke binnenstapte deed hij een vreselijke ontdekking. Zijn vrouw was neergestoken. De toegesnelde hulpdiensten probeerden haar nog tevergeefs te reanimeren. Ze stierf op de plek waar ze jarenlang met hart en ziel had gewerkt na een laffe en zinloze daad. “Veerle was een bekend figuur in Zelzate. Door iedereen zeer geliefd. Het is voor ons speculeren wat er met haar gebeurd is,” zegt burgemeester Frank Bruggeman (VLD-SD). Hij kende de vrouw persoonlijk. “Het is verschrikkelijk.”

De dag na de feiten zei parketwoordvoerster An Schoonjans dat het slachtoffer op gewelddadige wijze om het leven werd gebracht. Zo werd bevestigd wat al snel na de feiten werd aangenomen. Het ging om roofmoord. Veerle Scheerlinck werd doodgestoken voor een waarschijnlijk schamele buit. Het is niet duidelijk hoeveel geld precies in de kassa zat, maar veel contant geld zou er nooit gelegen hebben volgens kennissen.

“Zeer eigenaardig,” reageerde Rik Laureys (CD&V), OCMW-voorzitter in Zelzate, die het slachtoffer goed kende. “Als iemand van plan is om een overval te plegen, lijkt het winkeltje van Veerle niet meteen de beste keuze, want het is geen winkeltje met een grote omzet.”

Robotfoto

De moord gebeurde op klaarlichte dag op een moment dat er veel volk passeert aan het winkeltje. Toch waren er niet meteen mensen die iets gezien hadden. Het moordwapen werd niet gevonden en van een dader was geen spoor. Op 6 oktober liepen de speurders met een robotfoto rond in Zelzate, hopend op bruikbare tips.

Uiteindelijk werd op 10 oktober een opsporingsbericht verspreid door de federale politie met een robotfoto.

De verdachte werd afgebeeld met een muts. “Op het ogenblik van de feiten werd een blanke man van ongeveer 1,84 meter groot opgemerkt. Hij heeft een korte, onverzorgde baard en donker haar. Hij droeg een zwarte (nep)lederen vest en zwarte schoenen,” zo meldde het bericht.

Veel tips

“Dankzij de robotfoto en de opsporingsberichten kwamen heel wat tips binnen. Alles werd en wordt grondig onderzocht. Zowel de politie, het parket als de onderzoeksrechter werken keihard aan het dossier,” zei An Schoonjans ongeveer een maand na de feiten.

Ondertussen lijkt het onderzoek strop te zitten. Het parket is karig met commentaar. “Het enige wat we kunnen zeggen, is dat het onderzoek loopt en dat er nog geen doorbraak is.”

Heeft u informatie over de moord of over de man op de robotfoto, neem dan zeker contact op met het gratis nummer 0800-30.300.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees