Felle brand maakt huis voorlopig onbewoonbaar

De brandweer had een hele klus aan het bestrijden van de brand. Foto: pdv

Wortegem-Petegem -

Een huis op het Moregemplein in Moregem is onbewoonbaar verklaard nadat er donderdag omstreeks 22 uur brand uitbrak.

De brandweer kreeg aanvankelijk melding van een schoorsteenbrand, maar bij aankomst bleek het om een woningbrand te gaan. “Het vuur ontstond ter hoogte van de open haard”, zegt brandweerkapitein Dirk Daragas van de brandweerpost Oudenaarde. “De schade is aanzienlijk, zowel op het gelijkvloers als op de bovenverdieping. Het huis is voorlopig onbewoonbaar.”

Opvang bij familie

Ook burgemeester Luc Vander Meeren (Open VLD) kwam ter plaatse. “Het houten plafond was een makkelijke prooi van de vlammen, vandaar ook de zware brandschade op de bovenverdieping.”, zegt hij. “We hebben de bewoners, een koppel, een tijdelijke opvang aangeboden. Ze kunnen evenwel bij familie terecht. Gelukkig vielen er geen gewonden. Toen de brand ontstond, was de vrouw alleen thuis. Ze reageerde heel alert toen ze in de woonkamer rook zag. De brandweer was daardoor heel snel ter plaatse.”

“Mochten de slachtoffers na enkele dagen toch nood aan een opvangwoning hebben, dan zullen we hen die uiteraard ter beschikking stellen. Het is hun keuze om nu toch eerst bij familie tot rust te komen.”

De brandweer had een hele klus aan het bestrijden van de brand. De spuitgasten waren tot bijna 3 uur in de ochtend in de weer.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio