Volle kerk voor overleden Elly (2,5): “Nu jij er niet meer bent, maakt het leven me niet meer blij”

Volle kerk voor overleden Elly (2,5): “Nu jij er niet meer bent, maakt het leven me niet meer blij”
Menen -

De kerk van Oosteeklo was veel te klein voor alle mensen die de kleine Elly Buysse (2) nog een laatste groet wilden brengen. Het jonge meisje werd gewelddadig om het leven gebracht door de partner van haar mama. “Je was altijd het zonnetje in huis. Vanaf nu ben je een sterretje dat schijnt in de lucht.”

Bij het begin van de ceremonie werd verwoord wat iedereen denkt als zo’n jong meisje zo abrupt uit het leven wordt gerukt. “Je leven was veel te kort. We hadden andere plannen met jou. Je zou nu moeten leven en spelen. Je had nog een heel leven voor je.” Een grote luchtballon en Bumbalu, haar favoriete knuffel, kregen een prominente plaats voor het altaar. De vele witte rozen stonden symbool voor wat op dat moment het meest veraf leek: hoop.

De oma van Elly liet op het einde een afscheidsbrief voorlezen. “Elly, je was mijn engeltje. Nu jij er niet meer bent, maakt het leven me niet meer blij.” Hoe pijnlijk het afscheid is van haar oogappel was bijzonder duidelijk. “Hoe moet ik aan je broertje uitleggen dat ik nooit geen verhaaltjes meer kan voorlezen voor jullie.”

In elkaar gezakt

Op maandag 20 november belde de mama van het meisje in paniek de hulpdiensten: Elly was volgens haar plots in elkaar gezakt. Het meisje was even daarvoor alleen thuis met Kenneth S., de vriend van haar mama, toen die gaan werken was. Om 18 uur belde Kenneth S. haar op, en hij vertelde dat het meisje was flauwgevallen. Toen de moeder thuiskwam, was hij Elly aan het reanimeren. Ze zag blauw.

In het ziekenhuis zagen dokters onmiddellijk dat het ernstig was. Elly werd geopereerd en overgebracht naar het universitair ziekenhuis van Gent, waar ze gespecialiseerde hulp kreeg. De daaropvolgende uren verslechterde haar toestand, ondanks een tweede ingreep. Het is in het ziekenhuis in Gent dat de peuter twee dagen later aan haar verwondingen is overleden. Volgens de oma van het meisje, had Elly B. verschillende ­ernstige verwondingen in de buik.

De vrouw leefde gescheiden van de vader van het meisje. Ook zij werd verhoord. De man die nu is aangehouden, is haar nieuwe partner. “Er is een verdachte aangehouden, en opgepakt”, bevestigt Karlien Ververken van het West-Vlaamse parket. Ze wil geen details kwijt over zijn identiteit. “Na het overlijden is een autopsie uitgevoerd. Daaruit bleek dat het slachtoffer is overleden door toegebrachte verwondingen.”

Kenneth S. (29), de vriend van de mama Elly, werd opgepakt op verdenking van de dood van de kleine peuter. De West-Vlaming was een tikkende tijdbom, vertelde zijn ex-vriendin onze krant. Al twee keer werd hij veroordeeld voor gewelddaden. “Als hij boos werd, begon hij te slaan. Hij stopte pas als ik bewusteloos raakte. Ik heb nu zo’n spijt dat ik de mama van dat meisje niet gewaarschuwd heb.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees