Code oranje: “Gevaar voor spekgladde wegen, stel uw verplaatsingen uit”

Code oranje: “Gevaar voor spekgladde wegen, stel uw verplaatsingen uit”
Brussel -

Het KMI waarschuwt zondag opnieuw voor gevaarlijk gladde wegen in het hele land, met uitzondering van de kust. Aanvriezende regen of sneeuw kunnen de wegen erg glad maken. Het Agentschap Wegen en Verkeer heeft vannacht zo’n 200 ton zout gestrooid en gaat ervan uit dat de wegen op de meeste plaatsen goed berijdbaar zijn.

Voor Limburg, Vlaams-Brabant, Brussel en Wallonië geldt code oranje voor een groot deel van de ochtend: uitgebreide gladheid die het verkeer zeer gevaarlijk maakt. Het KMI adviseert voldoende afstand te houden in het verkeer en verplaatsingen zoveel mogelijk uit te stellen.Voor het zuiden van het land geldt die waarschuwing voor zo goed als de hele dag.

Sneeuw in Ardennen

Vandaag, zondag, verwacht het KMI veel bewolking met af en toe regen of een bui, tijdelijk voorafgegaan door wat aanvriezende regen of sneeuw. In de Ardennen valt er sneeuw. Op het einde van de dag is er kans op mist. Het wordt geleidelijk zachter met maxima rond 9 graden aan zee, tussen 4 en 6 graden in het centrum van het land maar nog altijd rond 0 graden op de Ardense hoogten.

Zondagavond wordt het geleidelijk droger vanaf het westen van het land maar in de Ardennen valt er aanvankelijk nog wat neerslag, eerst sneeuw en later regen. Zondagnacht krijgen we nog vrij veel bewolking en kunnen lage wolken het zicht belemmeren op de Ardense hoogten. Het wordt meestal droog maar en regenbuitje blijft hier en daar mogelijk. Minima tussen 0 graden op de Ardense hoogten en 6 graden in het westen van het land. In de Ardennen stijgt het kwik lichtjes in de loop van de nacht.

Van maandag tot woensdag blijft het zacht met vrij veel bewolking maar de kans op regen blijft klein. Donderdag krijgen we de doortocht van een actieve regenzone met veel wind en vanaf vrijdag wordt het opnieuw kouder met winterse buien.

Corrigeer

NIEUWS