De Ketele en De Vylder winnen ploegkoers op Track World Cup in Canada

De Ketele en De Vylder winnen ploegkoers op Track World Cup in Canada

Foto: Canadian Cyclist

Pistecoach Peter Pieters neemt met een minidelegatie aan de derde manche van de Track World Cup deel. Op de openingsdag eindigde Kenny De Ketele knap derde in de puntenkoers. Het Deense raspaardje Niklas Larsen, die als enige rondewinst versierde, won goud en totaliseerde 40 punten. De Brit Mark Stewart (19) en De Ketele (15) mochten mee op het erepodium.

Zaterdagnacht wonnen de Sport Vlaanderen-Baloise-ploegmaats Kenny De Ketele en Lindsay De Vylder de ploegkoers. Het Belgische duo won de eerste spurt en zette meteen de toon. In een latere fase pakten ze ook het maximum van de punten in de vierde en zesde spurt. In het slot van de ploegkoers sprokkelden Kenny en Lindsay ijverig punten. De Denen Larsen-Krigbaum wonnen de slotspurt, met dubbele punten, maar konden de Belgen niet meer bijbenen.

De Ketele-De Vylder wonnen met 32 punten voor de Nieuw-Zeelanders Thomas Sexton-Campbell Stewart (26), de Britten Mark Stewart-Oliver Wood (25) en de Denen Niklas Larsen-Mathias Krigbaum (23). De Vylder neemt op de slotdag van de Track World Cup in Milton nog het omnium voor zijn rekening.

Corrigeer