Valentino Rossi nekt Thierry Neuville tijdens Monza Rally

Valentino Rossi nekt Thierry Neuville tijdens Monza Rally

Foto: AFP

De Italiaanse motorrijder Valentino Rossi heeft zondag voor de zesde keer in zijn carrière de Monza Rally Show gewonnen. Hij hield na negen klassementsproeven op het circuit van Monza Thierry Neuville, die een duo vormde met de Noor Andreas Mikkelsen, achter zich.

Een echte rally kan de Monza Rally Show niet genoemd worden. Het is eerder een showevenement op een artificieel uitgetekend parcours op het circuit van Monza. Toch maken heel wat rijders er een erezaak van om goed te presteren.

Voor de gelegenheid vormden Thierry Neuville en Andreas Mikkelsen (Hyundai i20 WRC) een team. Neuville pakte zaterdag meteen de leiding, maar Andreas Mikkelsen gaf die plaats terug uit handen. Motorrijder Valentino Rossi (Ford Fiesta WRC) nam na vier proeven de koppositie over, ondanks een kleine tijdstraf. De negenvoudige wereldkampioen motorrijden bouwde een kleine voorsprong uit en behield die tot aan de finish. Na negen proeven hield hij 5,7 seconden over op het duo Neuville/Mikkelsen. Marco Bonanomi (DS3 WRC) eindigde derde op 8,4 seconden.

Nog opvallend, de Italiaanse wereldkampioen motorcross Antonio Cairoli (Hyundai i20 WRC) eindigde vierde op 21,8 seconden van de eindwinnaar.

Corrigeer