BASKETBAL1STE KLASSEBC OOSTENDE - BERGEN 106-48

Coach Gjergja geniet van recordoverwinning

Coach Gjergja geniet van recordoverwinning

Marko Kuridza zet zich door tegen bezoeker Justin Cage. Foto: Rudy DECLERCK

Oostende -

Ongetwijfeld is de overwinning met 58 punten verschil tegen Bergen één van de allergrootste uit de clubgeschiedenis van Oostende. Zeker is 106-48 de meest verwoestende score in een topper tussen de nummer één en twee. BCO heeft nu een perfect rapport van 10 op 10.

De Renards is het koosnaampje van de basketters van Bergen. Welnu, de vossen waren zaterdagavond zelf het slachtoffer van een jacht op hen. Titelverdediger Oostende stroopte hen en peuzelde ze helemaal op. Een 106-48-eindstand in een wedstrijd tussen de nummer één en de nummer twee in de rangschikking is ongezien. Oostende kende niet het minste mededogen.

Met zijn openingskorf wees Kesteloot meteen de weg naar een zege met een onwaarschijnlijk groot verschil. Mihailovic overschreed met een bom (15-3) in de vierde minuut al de grens van tien punten, Kuridza plaatste in de zevende minuut de twintiger (28-7) op het bord en in de veertiende minuut leidde een driepunter van Fieler tot een dertiger (46-14). Aan de rust (57-19) had Oostende het drievoud van de punten gemaakt van de Borains. Vroeg in het derde kwart dikte Myers aan tot een veertiger (59-19) en een vijftiger (73-23). Na de zestiger van Lambrecht (104-44) prikte topschutter Tiby nog even.

“Dit was een great game”, zei BCO-coach Dario Gjergja. “Het belangrijkste was de houding van de spelers in de tweede helft. Tijdens de rust vroeg ik hen te spelen alsof het 0-0 stond. We trachtten ook de spelers wat te sparen door de minuten goed te verdelen want volgende week hebben we van vrijdag tot dinsdag drie matchen. Ik ben ook blij dat Marko Kuridza terug is in de selectie. Zijn werkethiek in de voorbije tien weken was buitengewoon. Marko verdient alles wat hij zaterdag meemaakte.”

Ex-Oostendenaar en Bergen-coach Daniel Goethals rouwde. “Tegen Oostende moet je een perfecte match spelen, maar ik zag geen enkele wil. Het was een ramp. De spelers rammelden met mijn job. Voor we deze week in Oekraïne spelen, zullen mijn spelers de beelden van deze nederlaag herbekijken, seconde na seconde.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio