Tweede en derde plaats naar Linde en Soundrascalz

She bad wint tiende editie Rockvonk

She bad wint tiende editie Rockvonk

She bad bestaat uit gitaristen Gert Velghe (25) uit Leuven en Bert Dewinter (22) uit Rijmenam, bassist Severin Caerts (23) uit Haacht, drummer Luka De Ceuster (22) uit Kampenhout en zangeres Lindy Versyck (21) uit Steenokkerzeel. Foto: Diederik Craps

Leuven / Haacht / Kampenhout / Steenokkerzeel / Boortmeerbeek / Herent -

‘She bad’ uit Haacht, Steenokkerzeel, Rijmenam en Leuven wint Rockvonk 2017. De finale vond zaterdag plaats in het Depot in Leuven.

She bad, een jonge rockband uit Haacht, Leuven, Kampenhout, Steenokkerzeel en Rijmenam, heeft Rockvonk 2017 gewonnen, de tweejaarlijkse Vlaams-Brabantse wedstrijd voor beginnende bands. Ze streden zaterdagavond tegen zes andere Vlaams-Brabantse bands in de finale in het Depot te Leuven.

Linde uit Boortmeerbeek en Soundrascalz uit Leuven en Herent gingen respectievelijk met de tweede en derde plaats aan de haal. Major uit Leuven kreeg dan weer de publieksprijs.

“Het was een enorm sterke editie dit jaar”, zegt Mike ­Naert, directeur van Het Depot. “She bad won doordat het een prachtige band is met veel energie en een dynamische frontvrouw. Linde, op de tweede plaats, is eveneens een toptalent met een bijna bovenaardse stem. En de derde, Soundrascalz, scoorde dan weer op het vlak van ambiance. De hiphoppers waren de enigen die een liedje hadden dat iedereen kon meezingen.”

“Iedereen die de finale behaalde krijgt een uitgebreid coachingpakket”, vervolgt Naert. “De drie winnaars krijgen ook studiotijd, een aantal waardebonnen om muziekmateriaal mee te kopen, en – niet onbelangrijk – speelkansen in Het Depot, de Trix in Antwerpen en de Muziekodroom in Hasselt. Die zalen zijn niet de minste.”

Aantal foutjes

“We zijn heel blij met deze bekroning,” zegt Luka De Ceuster (22) uit Kampenhout, de drummer van She bad. “We hadden dit echt niet verwacht. We waren zelfs niet zo tevreden met onze performance omdat we een aantal foutjes hebben gespeeld. Maar we hebben ons wel heel hard geamuseerd. Het was heel overweldigend om op zo'n groot podium te staan en voor zoveel mensen te spelen.”

Het is niet de eerste keer dat de band, die in 2016 het licht zag, in de prijzen valt. Eerder in 2017 waren ze al de gelukkigen bij vijf andere muziekcompetities zoals de Veldkrock Rally in Temse en de Pop@Park Rally in Zaventem.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio