Jaar geoefend, maar vlak voor zijn stunt wordt Thomas Vanderveken ziek

Jaar geoefend, maar vlak voor zijn stunt wordt Thomas Vanderveken ziek

Foto: rr.

Een jaar lang heeft hij geoefend op het pianoconcerto van Edvard Grieg. Maar in de laatste rechte lijn is tv-gezicht Thomas Vanderveken (36, foto) ziek geworden. Hij werd besmet door zijn zoontje.

De elf maanden oude Otto liep het verkoudheidsvirus RSV op en werd opgenomen in het ziekenhuis. Hij was zodanig versuft dat hij geen borstvoeding meer wilde, aldus mama Véronique Leysen (31), de partner van Vanderveken. Daarbovenop kreeg kleine ­Otto last van diarree en braakneigingen.

Jaar geoefend, maar vlak voor zijn stunt wordt Thomas Vanderveken ziek

Dat Vanderveken nu zelf ook geveld is, komt ongelegen. Donderdag moet hij zijn ­concerto spelen, samen met Brussels Philharmonic. Een hele opgave, want het 35 minuten durende stuk van de Noorse componist Grieg staat bekend als “aartsmoeilijk” en volgens sommigen “onmogelijk”.

In principe zou Vanderveken nog hard moeten repeteren. “Thomas verzorgt zich momenteel en rust uit”, zegt VRT-woordvoerder Hans Van Goethem. Hij gaat ervan uit dat de presentator tijdig is hersteld en dat het concerto in De Bijloke in Gent gewoon kan plaatsvinden.

De voorbereidingen zijn al enkele weken te bekijken in het programma ThomasSpeelt het Hard, elke woensdagavond op Canvas. Alle kaarten voor het concerto zijn uitverkocht.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees