voetbal 1STE provinciale VK LINDEN - VK LIEDEKERKE

Zeno Vanhoyland: “Zeventig minuten zonder doelman”

Zeno Vanhoyland: “Zeventig minuten zonder doelman”

Linden-doleman Zeno Vanhoyland is geveld en kan niet verder. Foto: luc verbruggen

Linden / Lubbeek -

Linden behaalde een knap 1-1-gelijkspel tegen leider Liedekerke, maar liep darabij wel serieuze averij op. De keepers van de thuisploeg eisten ongewild een hoofdrol op.

“Na vier minuten verstuurde Liedekerke een diepe bal waar zowel ik als de bezoekende spits naartoe spurtten”, aldus doelman Zeno Vanhoyland, die snel geblesseerd naar de kant moest en vervangen werd door reservekeeper Dieter Hannes.

“Hij ging met zijn voet stevig door op mij en plantte zijn studs naast mijn knie en op mijn arm. De ref nam zijn verantwoordelijkheid niet, want hij hield zijn rode kaart op zak.”

“Even voor het halfuur kwamen we verrassend op voorsprong via Janssens, maar vijf minuten later sloeg het noodlot alweer toe.”

Met tien man

“Hannes wilde de bal terugkappen naar het zestienmetergebied om hem daarna op te pakken, maar gleed weg. De spits van Liedekerke tikte het steunbeen van Hannes aan, waardoor deze viel en de bal met zijn handen uit de voeten van de aanvaller haalde. De scheidsrechter aarzelde nu niet en stuurde Hannes van het veld.”

“Zo moesten we 70 minuten met tien man verder en bovendien zonder echte doelman. De leider kwam beetje bij beetje beter in de match en kwam op het uur op gelijke hoogte.”

“Nadien hield ons team goed stand en kregen we zelfs nog de beste kansen op winst. Mits wat geluk bij de afwerking had er een zege ingezeten, maar gezien de omstandigheden moeten we zelfs nog tevreden zijn met een punt.”

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio