“Misbruik van macht”, aldus politierechter

Agent verplicht dronken vrouw om achter het stuur te kruipen

Agent verplicht dronken vrouw om achter het stuur te kruipen

(archiefbeeld) Foto: BELGA

Brussel -

Een Brusselse agent heeft een 21-jarige vrouw verplicht om haar auto te verplaatsen terwijl ze duidelijk dronken was, zo meldt Het Laatste Nieuws. Eens ze achter het stuur zat, haalde de agent een alcoholtest boven en trok hij haar rijbewijs in. Misbruik van macht, oordeelde de rechter.

De jonge vrouw was dronken toen ze rond 3 uur ’s nachts een Brusselse discotheek buiten stapte en naar haar auto wandelde om er een paar spullen uit te halen. Ze was van plan om een taxi te bellen, maar een agent zei tegen haar dat ze haar auto moest verplaatsen. “Als ze dat niet deed, dan zou de agent een takeldienst bellen en zou er een fikse boete volgen”, zegt advocaat Christophe Redko in Het Laatste Nieuws.

Zodra de vrouw achter het stuur zat en de motor aanzette, liet de agent haar blazen en trok hij haar rijbewijs in. De politierechter legde de vrouw later ook nog een boete van 1.800 euro en een rijverbod van drie maanden op. De 21-jarige vocht die veroordeling echter aan en kreeg afgelopen vrijdag gelijk van de politierechter. Die oordeelde dat de agent zijn macht misbruikt had.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees