Over ‘onzichtbare doos’ stappen is de nieuwste rage op internet, maar niet iedereen voert de uitdaging even goed uit

Over ‘onzichtbare doos’ stappen is de nieuwste rage op internet, maar niet iedereen slaagt in de uitdaging Video: Twitter

Sociale media is een uitdaging rijker: in de lucht over een ‘onzichtbare doos’ stappen. Enkele mensen gingen de uitdaging succesvol aan, maar andere video’s bewijzen dat het niet zo makkelijk is als het lijkt. De ‘onzichtbare doos’-uitdaging is een hit op sociale media en heel wat kijkers vragen zich af hoe het werkt, al zijn sommigen ervan overtuigd dat er touwen en andere trucjes aan te pas komen.

De voorbije jaren werden heel wat ‘uitdagingen’ een rage op sociale media, denk maar aan planking, owling, het omhoog gooien van een waterflesje, de water bucket challenge en video’s waarin iedereen poseert als een mannequin. Nu maakt de ‘onzichtbare doos’ furore op sociale media, een uitdaging waarbij personen een stap zetten in de lucht en over een ingebeelde doos springen. De uitdaging gaat al een tijdje mee, maar werd vorige week weer populair nadat een Amerikaanse cheerleader enkele video’s van de uitdaging online zetten.

Zoals bovenstaande video bewijst, zijn er niet alleen mensen die de uitdaging met succes uitvoeren, maar zijn er ook anderen die struikelen, of zelfs grandioos tegen de vlakte gaan. De video’s zorgen ook voor heel wat verwarring op sociale media, omdat er heel wat kijkers zijn die zich afvragen hoe de nieuwste rage eigenlijk werkt. Sommigen vermoeden zelfs bedrog nadat ze verschillende keren probeerden om over de ‘doos’ te huppelen.

Getraind lichaam

Een redacteur van magazine Men’s Health schepte eind november duidelijkheid en analyseerde de ‘onzichtbare doos’ stap voor stap met de hulp van Americanfootballspeler Dontez Hines, die uitdaging eind augustus uitvoerde. “Het vergt enorm veel van de heupen om die positie even aan te houden”, aldus het magazine. “Zijn lichaam roteert naar zijn been als hij de ‘stap’ zet. Je moet er ook sterke buikspieren voor hebben en heel wat kracht in de billen.”

Hines geeft toe dat een getraind lichaam een voordeel is bij het uitvoeren van de uitdaging, maar is ervan overtuigd dat iedereen het kan. Ga jij de uitdaging aan?

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees