Deze cynische zesjarige moest in de klas een brief schrijven naar de Kerstman. Het was duidelijk dat het moest

Deze cynische zesjarige moest in de klas een brief schrijven naar de Kerstman. Het was duidelijk dat het moest

Foto: red

Stel: je bent zes jaar oud, hebt net leren schrijven en je krijgt de opdracht om een mooie brief naar de Kerstman te schrijven. Als je die brief zo beleefd en vriendelijk mogelijk schrijft, wel, dan ben je niet deze jongen. Maar goed, dat zijn we allemaal niet, want “jij weet niet welke problemen ik in mijn leven gehad heb.”

Terwijl alle andere kinderen de kans hadden aangegrepen om de Kerstman te tonen hoe braaf ze waren geweest in het afgelopen jaar, en probeerden te bewijzen dat ze wel degelijk veel cadeautjes verdienden, zag het zoontje van de Amerikaanse journaliste Sarah McCammon dat net even anders.

“Liefste Kerstman”, luidt zijn brief. “Kerstman, ik doe dit alleen voor de klas. Ik weet dat je ‘stoute’ lijst leeg is. En dat je ‘brave’ lijst leeg is. En je leven is leeg. Je weet niet welke problemen ik in mijn leven gehad heb. Vaarwel. Liefs. Ik ga je mijn naam niet vertellen.”

Hij voegde er nog fijntjes aan toe dat de kunstwerkjes in de marge van zijn brief kransen en doodskoppen waren.

Sarah zag zich kort na het delen van de tweet ook genoodzaakt om even te verduidelijken dat “alle problemen” die de jongen heeft in zijn leven, eigenlijk zijn broer zijn. “Bel de kinderbescherming niet”, besluit ze.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees