De nieuwe opvang is gelegen naast de groepsopvang Robbedoes die begin dit jaar de deuren opende en waar 16 baby's worden opgevangen. “Beide locaties zijn een mooi voorbeeld van een vlotte samenwerking tussen het Sint-Vincentiusziekenhuis en het stadsbestuur”, stelde schepen Trees Van Hove op de opening waarop naast directeur Frank Lippens van het Sint-Vincentiusziekenhuis ook Vera Kindt, diensthoofd van de kinderopvang in Deinze en burgemeester Jan Vermeulen aanwezig waren.

Maaike van de Velde (26) woont in Sint-Eloois-Vijve. “De woning waarin we de kinderopvang uitbaten wordt door het Sint-Vincentiusziekenhuis van Deinze verhuurd aan de stad Deinze. De stad verhuurt die door aan mij als kinderbegeleidster aangesloten bij de stedelijke dienst kinderbegeleiders”, zegt Maaike.

Volledig gerenoveerd

“De woning is volledig gerenoveerd volgens de wensen en vergunningsvoorwaarden bepaald door Kind & Gezin. Ik kan rekenen op de ondersteuning van de stad die vorming aanbiedt en kindermateriaal gratis ter beschikking stelt. Verder zorgt de stad voor begeleiding door de dienstverantwoordelijken en is er administratieve ondersteuning.”

“Ik woonde in Nazareth maar verhuisde naar Sint-Eloois-Vijve. Eerst werkte ik in het Sint-Vincentiusziekenhuis van Deinze om daarna voor speeljuf te spelen in een kinderdagverblijf in Nazareth. Alles viel mee en ik aarzelde dan ook niet om hier een kinderopvang te openen.”

“Die draagt de naam van ‘De kleine ijsbeer’. Dat is een verwijzing naar mijn zoontje Lars dat drie maanden oud is. Het is een dier dat kinderen graag knuffelen en Lars speelt in feite de hoofdrol in de gelijknamige prentenboekserie van tekenaar Hans de Beer. Hoofddoel is kindjes gelukkig te maken en aan ouders de mogelijkheid bieden hun kindjes tijdens hun werk zorgenvrij achter te laten.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio