Een topmatch bijwonen op Zulte Waregem? Daarvoor moet je de juiste mensen kennen

Een topmatch bijwonen op Zulte Waregem? Daarvoor moet je de juiste mensen kennen

De boodschap kreeg applaus op alle banken. Foto: pma

Waregem -

Wie op 17 december de wedstrijd Zulte Waregem - Antwerp wil bijwonen en geen abonnement heeft, kan enkel kaartjes kopen via een abonnee. Die maatregel komt er omdat tijdens de jongste bekerwedstrijd Club Brugge-supporters in Zulte Waregem-tribunes zaten.

De spionkop in de sfeertribune van Zulte Waregem maakt op tijd en stond een spandoek om een en ander aan te klagen. De andere toeschouwers bekijken het schouwspel, maar verder gebeurt er niks. Tot zondagavond. Toen in de sfeertribune spandoeken ontrold werden, klonk een lang applaus op alle banken in het stadion. Bezoekers in thuisvakken, fans op hun ongemakken. Politie grijpt niet in, eigen fans pesten zijn ze beter in stond er te lezen.

Problemen tijdens bekermatch

Wat was er gebeurd? Tijdens de wedstrijd Zulte Waregem - Club Brugge waren honderden Club-supporters met een Essevee-ticket gekomen. “Wanneer de wedstrijd bezig was, gingen zeker 250 supporters in de familietribune naast het vak van de bezoekers staan”, zegt Geert Titeca namens de supporters. “Ze sloten aan bij hun Brugse vrienden om zo samen de match te volgen als Brugge-supporter. Op zich is er wettelijk niks fout gebeurd, maar veel thuisfans waren geïntimideerd. Vooral dan de ouders met kinderen klaagden de zaak aan. Club Brugge kreeg 930 tickets toegewezen, en dat is te weinig. Ze hebben in Waregem de grootste supportersclub waardoor die een kaartje kochten voor de thuisvakken. De mensen die de kaarten verkochten, konden dit niet weten. Er was een 1 op 1 regeling, dat wil zeggen dat ze met hun identiteitskaart hun ticket moesten kopen. Als in die ID-kaart staat dat ze in Waregem, Zulte of in de buurt wonen, kan men niet vermoeden dat het Club-supporters zijn.”

Vier tickets

Om dit probleem op te vangen heeft de club nu een nieuwe maatregel. Voor de topmatchen kan men geen tickets meer kopen aan de kassa's in Waregem. “Voor de wedstrijd tegen Antwerp geldt deze regeling al”, zegt Jeroen De Volder van Zulte Waregem. “De voorverkoop start op 5 december in de Essevee Shop. Er is geen onlineverkoop en de loketten blijven gesloten op de wedstrijddag. Enkel abonnees van Essevee kunnen tickets aankopen voor de wedstrijd tegen Antwerp. Iedere abonnementshouder kan tot vier tickets aankopen: op vertoon van de eigen identiteitskaart en op vertoon van (of een kopie van) de identiteitskaarten van alle personen die gebruik zullen maken van de extra tickets.”

Geert Titeca juicht de maatregel toe. “De abonnees die tickets toch doorverkopen aan niet Essevee-fans lopen de kans gesanctioneerd te worden. Hij of zij kan zijn abonnement verliezen.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees