Eerste tentoonstellingsweekend Huis Maertens lokt honderden kijklustigen

‘Kunsthuis’ overrompeld: “Ik had geen tijd om ervan te genieten”

© sbr

© sbr

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Kunstenaar David Maertens zette afgelopen weekend de deuren open van zijn ouderlijk ‘kunsthuis’ in de Stationsstraat. Dat kon op heel wat belangstelling rekenen

STeven Leenknegt

Omdat het warenhuis Lidl plannen heeft om uit te breiden in de Statiestraat, moet het ouderlijke huis van kunstenaar David Maertens (36) gesloopt worden. Bij wijze van afscheid maakte hij er een kunstwerk van.

© STEFAAN BEEL

Afgelopen weekend kon iedereen het eindresultaat bewonderen. En daar was heel wat belangstelling voor. Op de openingsavond vrijdag verwachtte de kunstenaar 150 bezoekers, maar dat waren er een pak meer. “Het was veel te druk waardoor ik weinig tijd heb gehad om ervan te genieten”, zegt Maertens. “Op zaterdag en zondag was het wat rustiger en kon iedereen op zijn gemak genieten van elke kamer.”

© STEFAAN BEEL

Spuitzakjes

De kunstenaar heeft intussen ook al heel wat kunstwerken die hij in het huis heeft aangebracht,, verkocht. Maertens werkte met de spuitzakjes waarmee hij als chocolatier figuurtjes tekent op taarten en pralines. Nu vult hij die met verf om er zijn bijzondere tekeningen mee te maken. Deze techniek probeerde hij ook aan te leren op workshops. “De resultaten hiervan hebben mij echt verrast, er zaten mooie dingen tussen”, vertelt Maertens.

Ook volgende weekend kan het huis nog bezocht worden, zaterdag en zondag, telkens van 11 en 18 uur.

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio