Jongeren houden tiener in wurggreep en eisen excuses omdat hij homo is

Jongeren houden tiener in wurggreep en eisen excuses omdat hij homo is

Foto: BTP

De politie van Londen is op zoek naar twee jongemannen die een tiener hebben aangevallen op de metro. Bovendien hebben ze hem verplicht om zich te excuseren omdat hij homo zou zijn.

De 19-jarige jongeman werd door het tweetal in een wurggreep genomen en kreeg daardoor zelfs ademhalingsmoeilijkheden. Ze wilden hem pas loslaten wanneer hij zijn excuses zou aanbieden. Het voorval vond al in oktober plaats in een metrostel in Londen, tussen de haltes West Ham en North Greenwich.

Het slachtoffer en zijn vrienden waren onderweg naar een feestje, tot ze plots benaderd werden door twee jongemannen. Die begonnen het slachtoffer eerst uit te schelden, omdat hij homo zou zijn. Ze hielden hem nadien in een wurggreep, namen zijn gsm af en dreigden hem neer te steken, tot hij zijn verontschuldigingen zou aanbieden.

Nadien geraakten de twee jongemannen betrokken in een gevecht met de vrienden van het slachtoffer, waarbij een 25-jarige vrouw een kneuzing opliep nadat ze op de grond was geduwd.

De Britse transportpolitie (BTP) heeft nu foto’s vrijgegeven van de twee jongeren in de hoop een doorbraak te forceren in het onderzoek. “Haatmisdrijven worden niet getolereerd door de BTP. We geloven sterk dat iedereen het recht heeft om in alle veiligheid te reizen. Feiten waarin mensen geviseerd worden omdat ze anders zouden zijn en zich daardoor onveilig voelen tijdens de reis, keuren we dan ook ten zeerste af.”

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees