WielrennenElite - Sander CordeelDCR Cycling Team

“Met ambitie maar zonder druk”

Stekene -

Sander Cordeel vierde enkele weken geleden zijn dertigste verjaardag. Een nieuw profcontract als verjaardagscadeau zat er niet in. De Stekenaar draaide de knop dan ook om.

“Ik kreeg van manager Nick Nuyens geen contractverlenging bij Crelan. Hij liet me verstaan dat hij me wel graag had gehouden maar dat enkele jongens nog een lopend contract hadden dat hij moest respecteren. En dat het budget niet toeliet om meer renners aan te nemen. Er kwamen nog wel enkele aanbiedingen van continentale teams maar ik had voor mezelf uitgemaakt dat dit niet hoefde. Het is tijd om nu mijn ingenieursdiploma te gelde te maken en mij op andere vlakken te bewijzen”, aldus Cordeel.

Toch wil de Stekenaar ook volgend seizoen nog blijven koersen. “Maar dan alleen voor het plezier en zonder enige prestatiedruk. Vandaar ook mijn keuze voor het DCR cyclingteam. Het is een ploegje met allemaal renners die hun job op een sportieve manier willen combineren met de wielersport. Dat mijn gewezen ploegmakker Christophe Prémont er ook bij tekende, maakte de keuze nog makkelijker”, aldus Cordeel.

Ploegleiders in de wolken

Ploegleiders Mattias Nys en Kris Smet zijn alvast in de wolken met de komst van Cordeel.

“We zullen volgend jaar een kern van 15 renners in het peloton hebben. Volgens mij wordt dit de sterkste bezetting van ons team sinds we vier jaar geleden met dit project begonnen zijn”, aldus Nys. Naast Prémont en Cordeel komen ook Tom Meul en de Brit Patrick Christopher volgend seizoen het team versterken. De hele kern vertoefde het voorbije weekeind voor een teambuildingsactiviteit in het Nederlandse Tilburg.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio