MotorcrossBeloften 125 ccSupercross - Bo De Clercq voor het tweede opeenvolgende jaar vice Europees kampioen

“Hopelijk komt onze sport ook in België weer op de kaart”

“Hopelijk komt onze sport ook in België weer op de kaart”

Bo De Clercq (l) op het podium naast de Britse winnaar Adam Collings en de Fransman Axel Boldrini die derde werd. Foto: if

Waarschoot -

In het Poolse Gdansk kroonde Bo De Clercq (18) zich voor het tweede opeenvolgende jaar tot Europees vicekampioen supercross. De Clercq wil zich ook in de toekomst in het internationale indoorcircuit blijven onderscheiden.

Hoe ben je in de motorcross beland?

Bo De Clercq: “Mijn ouders hebben een zaak in allerlei toebehoren voor motoren en mijn oudere broer Rob was al actief bij de jeugd. Toen ik zes werd, kreeg ik mijn eerste motorfietsje. Het jaar daarop ben ik in de scholing van de VJMO federatie gestapt en heb daar alle reeksen van 65cc tot 125cc gereden.”

Hoe ben je dan in de indoorwedstrijden terechtgekomen?

“Bij de jeugd reed ik niet alleen VJMO maar nam ik ook al deel aan wedstrijden in Nederland. Daar staat de sport bij de jeugd nog op een hoger niveau. Zo kreeg ik ook de kans om wedstrijden van het Europees kampioenschap ter rijden. Tegelijk kwam ik in contact met Jimmy Verburgh die in het indoorcircuit een grote naam is. Via hem kreeg ik de smaak te pakken. Vanuit Waarschoot zijn we ook snel in het Zeeuwse Goes waar regelmatig wedstrijden werden gereden. Want in België is het voorlopig nog wachten op een eerste supercross. In maart zou er in Hasselt nu toch weer een wedstrijd worden georganiseerd. Hopelijk komt onze sport ook in België weer op de kaart.”

In het buitenland is er wel veel belangstelling?

“In Nederland, Frankrijk, Duitsland en Polen zijn er tal van wedstrijden. Vorige week werd in de Gdansk Arena het EK gereden. De zaal zat er afgeladen vol. Alle Europese toppers waren er. Alleen de Brit Collings ging me voor. Mijn tweede zilver nadat ik vorig jaar ook in Arnhem naast de titel greep.”

Wat brengt de toekomst?

“Ik hoop ook volgend jaar aan zo veel mogelijk wedstrijden in de supercross te kunnen deelnemen. Daarnaast zal ik ook regelmatig in de BMB en MCLB wedstrijden actief zijn. Daarbij kan ik niet alleen rekenen op mijn ouders maar vooral ook mijn broer Rob die nadat hij zelf de motor aan de kant moest zetten mijn coach, trainer en mecanicien is geworden. We vormen een hecht team.”

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio