Architect reageert na verlichtingspaal in gevel: “We konden niet blijven wachten, dus zocht ik creatieve oplossing”

Architect reageert na verlichtingspaal in gevel: “We konden niet blijven wachten, dus zocht ik creatieve oplossing”

Foto: Ann Schevenels

Keerbergen -

Een lantaarnpaal in je voorgevel. Het klinkt absurd, maar in een nieuw appartementsgebouw in Keerbergen is het realiteit. Volgens schepen Marc Vangrunderbeeck (CD&V) had de architect geen rekening gehouden met die paal, “hoewel hij wel duidelijk op de plannen staat”. Nu reageert de man zelf over de kwestie. “Uiteraard heb ik gezien dat er een verlichtingspaal op het kavel staat, ik ben niet blind”, vertelt hij aan VRT NWS.

LEES OOK. Aannemer metselt verlichtingspaal in gevel

Volgens de architect in kwestie wisten ze al bij het begin van het bouwproject dat de lantaarnpaal in de weg zou staan. “We hebben de gemeente Keerbergen hier ruim twee jaar geleden al op gewezen. Maar hun reactie bleef uit, en wij konden niet blijven wachten. Ik heb zelf een creatieve oplossing gezocht”, zegt de architect aan VRT NWS. “De administratieve traagheid van de gemeente in dit dossier is stuitend.”

Nu staat er natuurlijk wel een verlichtingspaal in de gevel. “We hebben vernomen dat Eandis de verlichtingspaal deze week nog komt verwijderen, na lang aandringen”, reageert de architect. De lantaarnpaal krijgt een plaatsje aan de andere kant van de straat. “Als dat gebeurd is, metselen we de voorgevel netjes dicht en is de kous voor ons af. Op die manier hebben wij geen vertraging opgelopen.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees