voetbal3de amateurklasse - Jess De RudderAvanti Stekene

“Het tij moet dringend eens keren”

Stekene -

“Die nummer tien is een heel goeie”, wisten de supporters van Lede te zeggen onder de gammele tribune van Avanti die zo lek is als een zeef. Terechte vaststelling, maar ook Jess De Rudder slaagde er niet in om ondanks het nooit geziene aantal kansen Lede te verslaan (1-1).

“Spijtig dat het zo met 1-1 moet aflopen maar we hebben het allemaal aan onszelf te wijten dat we hier vandaag maar één punt pakken. Als je die open kansen niet binnentrapt, kan je nooit winnen. We moeten naar onszelf kijken, het ligt niet aan de tegenstander, het ligt zuiver aan onszelf dat we de drie punten niet pakken. Vandaag liep het in verhouding al een pak beter dan vorige week in Vlamertinge. We creëerden tal van kansen, vorige week waren die er ook maar niet zo uitgesproken. Nu waren het echt open kansen die we lieten liggen. Twee keer binnen de kleine rechthoek, en die moeten er altijd in. Het is misschien wel hoopvol voor de toekomst dat we zoveel mogelijkheden krijgen maar het tij moet toch dringend eens keren. Volgende week wacht ons al een moeilijke verplaatsing naar Lebbeke en dan de week daarna de eerste match van de terugronde tegen Wetteren. Dat zijn ploegen van een ander niveau dan Vlamertinge en Lede, vermoedelijk krijgen we daar niet zoveel kansen als vandaag.”

“Lede kreeg ook een paar kansen maar dat kwam vooral omdat ze hun systeem aangepast hadden. Wij bleven doorlopend hetzelfde spelen om vol voor die overwinning te gaan. Dan weet je dat er achterin ruimte komt maar die hebben ze gelukkig niet benut. Dan hadden we het deksel helemaal op de neus gekregen en verloren we zelfs nog.”

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio