VOETBAL2DE AMATEURKLASSEFC GULLEGEM

Jens Decoster: “Jammer dat we leider Petegem niet als eerste konden vloeren”

Jens Decoster: “Jammer dat we leider Petegem niet als eerste konden vloeren”

Gullegem-Petegem 1-1: Valentin Romont controleert de bal tussen bezoekers Vanborm en Crispyn in. Foto: VDB

Gullegem / Wevelgem -

FC Gullegem deed tegen leider Petegem zijn thuisreputatie alle eer aan. Alleen slaagden de rood-witten slaagden er niet in om de Oost-Vlamingen hun eerste nederlaag aan te smeren, deden hen, vooral in de tweede helft, wel bibbergeld betalen.

Door het geblesseerd uitvallen van Karsten Delrue mocht Jens Decoster als rechtsachter aan de wedstrijd beginnen. De 22-jarige Wielsbekenaar deed dat goed, trok meer dan behoorlijk zijn streng.

“Het was de zevende keer dit seizoen dat ik aan de aftrap kwam”, vertelt Jens Decoster. “Niet slecht voor iemand die vorig seizoen nog in eerste provinciale speelde. En ook als ik niet aan de aftrap kwam, zat ik bijna altijd bij de vijftien. Natuurlijk is het niveauverschil niet gering. Er wordt meer en beter gevoetbald, het tempo ligt duidelijk hoger. Als rechtsachter kom ik beter tot mijn recht dan centraal in de verdediging. Uiteraard heb ik niets te eisen, speel waar de trainer mij posteert.”

In de eerste helft had Gullegem het moeilijk tegen een sterk Petegem. De thuisploeg slaagde er zelden in een kans te versieren.

“Aan inzet en goede wil was er nochtans geen gebrek”, weet Jens Decoster. “Wellicht wilden we de zaken te veel forceren en leden te vaak balverlies. Vandaar dat het samenspel stokte. Na de rust ging het veel beter. Toen drukten we de leiders achteruit. Jammer dat we hen niet als eerste konden vloeren.”

Gullegem trekt zondag naar het bescheiden Bornem. Een overwinning moet kunnen. “Het wordt tijd dat we ook op verplaatsing ons van onze beste zijde laten zien. Op Sint-Niklaas en Westhoek kwamen we bleekjes voor de dag. Wat we thuis op ons kunstgras brengen, moet ook buitenshuis kunnen.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio