Gezocht: Bekende Vlaming om tegen Natalia te boksen

Gezocht: Bekende Vlaming om tegen Natalia te boksen

Olga Leyers en Josje (beiden links) vochten het vorig jaar uit in de ring. Foto: VTM,

VTM gaat dit voorjaar elke week Bekende Vlamingen tegen elkaar laten boksen. Het gaat om een tv-programma dat gebaseerd is op Boxing Stars, een stunt op mannenzender Caz waarin Olga Leyers vorig jaar Josje Huisman bijna tot pulp sloeg. Zangeres Natalia (37) is al aan het oefenen voor de versie op VTM.

Na Sterren op de Dansvloer, Sterren op het IJs en Dans Date wil VTM een aantal Bekende Vlamingen ook in de boksring laten dansen. Dit voorjaar gaan ze elkaar te lijf in Boxing Stars, een programma dat mannen en vrouwen in verschillende gewichtscategorieën tegenover elkaar zet. Eén deelneemster is al bekend: zangeres Natalia, ook op televisie te zien als coach in The Voice van Vlaanderen. Dat is meteen een tegenstander van formaat, letterlijk en figuurlijk: Natalia is groot, sterk en fit. Ze bokste al eerder om fit te blijven en combineert verschillende sporten om in vorm te blijven voor haar energieke optredens.

Tegen wie Natalia zal boksen, is nog niet bekend. Misschien wordt het wel haar goede vriendin Nathalie Meskens, die drie maanden bij ex-wereldkampioene Daniëlla Somers in de leer ging om zich voor te bereiden op haar rol in de langspeelfilm Pippa. Er is trouwens geen tekort aan boksende Bekende Vlamingen, want boksen is nog altijd hip. De lijst met BV’s die in de ban van de ring zijn of geweest zijn, is lang: Valerie De Booser, Eva Daeleman, Matthias Schoenaerts, Cathérine Moerkerke, Tatyana Beloy, Mauro Pawlowski, Laura Tesoro, Gabriel Rios, Hannelore Knuts, Kobe Ilsen en Freya Van den Bossche.

Mohammed Oli

Vijf Bekende Vlamingen en één Bekende Nederlandse weten al wat het is om voor een joelend publiek liters zweet te laten in een boksring: Olga Leyers, Josje Huisman, Guga Baúl, Bill Barberis, Maarten Breckx en Viktor Verhulst. Zij namen vorig jaar deel aan Boxing Stars, een boksgala dat bij wijze van eenmalige stunt werd georganiseerd voor de lancering van mannenzender Caz. De uitzending van het gala, met commentaar van ex-bokser Freddy De Kerpel en kenner Jan Van den Berghe, was een schot in de roos: 141.000 kijkers was sowieso een fantastisch kijkcijfer voor de kersverse zender Caz die in de plaats kwam van Acht, maar bovendien was er heel wat animo rond de boksende BV’s die werden voorbereid door professionele trainers, waaronder Daniëlla Somers. Animo was er vooral rond Olga Leyers die haar bijnaam Mohammed Oli – naar de Amerikaanse bokslegende Muhammad Ali – alle eer aandeed door de twaalf jaar oudere Josje Huisman van K3 een stevig pak rammel te geven. Leyers was zelfs ontgoocheld na de kamp, die ze won op punten: “Het is echt super jammer dat ik de energie niet meer had om haar met twee rechtse stoten te vloeren. Ik ben blij, maar teleurgesteld. En mijn kaak doet pijn.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees